MY KTEO

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Να μην χυθεί άλλο αίμα, ούτε να κινδυνέψει άλλη ανθρώπινη ζωή από τον καύσωνα


Σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, κορυφώνεται ο καύσωνας CLEON τον οποίο πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή συνάδελφος μας που έκανε διανομές στη Χαλκίδα με το ποδήλατό του.

Αντίστοιχα γεγονότα καταγράφονται σε όλη την χώρα με θύτη την εργοδοσία και το κράτος της που θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των λίγων. 

Στην Πάτρα, την προηγούμενη Κυριακή, σε ώρα υποτίθεται υποχρεωτικής παύσης εργασιών που όμως δεν σταμάτησαν ποτέ, έπεσε γέφυρα με αποτέλεσμα 1 νεκρό και 10 τραυματίες. 

Εχθές, στην περιοχή της Καρύστου, μετρήσαμε 3 ακόμα θύματα από την πολιτική κράτους και εργοδοσίας που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις ανάγκες του λαού. Δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση πυροσβεστικού αεροπλάνου 50 ετών με τα οποία οι πυροσβέστες προσπαθούν να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες και ένας κτηνοτρόφος που πήγε μόνος του να σώσει το βιός του γνωρίζοντας τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, μέσα και προσωπικό. 

Η δράση του Σωματείου μας τις προηγούμενες ημέρες είχε καθοριστικό ρόλο ώστε να σταματήσουν μεταξύ 12μμ-5μμ διανομές με δίκυκλα στην πόλη της Χαλκίδας. Να εφαρμοστεί δηλαδή η πρόσφατη υπουργική απόφαση που βγήκε μετά από παρέμβαση σωματείων στο υπουργείο εργασίας στην Αθήνα αλλά δεν είναι εξασφαλισμένη η εφαρμογή της. 

Σε όλη τη χώρα, η δράση των σωματείων εξασφαλίζει την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, διαφορετικά είναι ένα ακόμα δικαίωμα που υποτίθεται ότι έχουμε αλλά το καταπατάει η εργοδοσία όπως συμβαίνει γενικότερα με τα δικαιώματά μας. 

·        Καλούμε τους συναδέλφους να επικοινωνούν με το Σωματείο μας όταν επιδιώκεται να βγουν δίκυκλα μεταξύ αυτών των ωρών σήμερα Τετάρτη 26/07/23 που κορυφώνεται ο καύσωνας.

 ·        Επισημαίνουμε ότι οι αποδοχές πρέπει να καταβληθούν κανονικά παρά την παύση εργασίας.

 ·        Αντίστοιχα μέτρα για τον καύσωνα πρέπει να υπάρχουν και μέσα στους χώρους δουλειάς και ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες για τις οποίες πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα. 

·        Ζητάμε από την κοινωνική και την τεχνική επιθεώρηση εργασίας να κάνουν ελέγχους σήμερα μετά τις 12μμ ώστε να μη κυκλοφορεί κανένας συνάδελφος με μηχανάκι μεταξύ 12μμ-5μμ.