MY KTEO

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Εύβοια: Τρίωρες στάσεις εργασίας ενάντια στην απληρωσιά παραμονές Δεκαπενταύγουστου


Τρίωρες στάσεις εργασίας κήρυξε σε όλες τις βάρδιες το Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Quality Foods Εύβοιας καθώς η εργοδοσία άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους παραμονές Δεκαπενταύγουστου.

 

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι η επιχείρηση αρνείται να υπογράψει Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα και «καταδικάζει τους εργαζόμενους στην ανέχεια αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που είναι σήμερα διαμορφωμένο με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

 

Σημειώνει επίσης ότι «Την ίδια στιγμή παίζει επιχειρηματικά παιχνίδια εκατομμυρίων που έχει βγάλει από τη δουλειά μας. Μόνο μέσα στο 2023, μόνο στην HELLENIC QUALITY FOODS, έχει καταβάλλει 14 εκατομμύρια για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Για τον ίδιο λόγο έχει καταβάλλει άλλα 10 εκατομμύρια το 2022 και άλλα 11 εκατομμύρια το 2021!

 

Η μισθοδοσία μας που δεν είναι ούτε 0,5 εκατομμύριο δεν μπορούσε να καταβληθεί; Δεν ανεχόμαστε τέτοια κοροϊδία!

 

Ζητάμε καταβολή μισθοδοσίας κάθε 5η του μήνα όπως αναφέρουν οι συμβάσεις μας!

 

Ζητάμε να γίνει ουσιαστική συζήτηση για την επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχουμε καταθέσει και ζητήσει την υπογραφή της.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουμε το Σωματείο μας για να κατακτήσουμε καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας, καλύτερη ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας».