MY KTEO

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Χαλκίδα: Υλοποίησε δύο δράσεις σχετικές με το φετινό μήνυμα, αφιερωμένο στις ΄΄Πρώτες Βοήθειες στον Ψηφιακό Κόσμο!


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας υλοποίησε δύο δράσεις σχετικές με το φετινό μήνυμα, αφιερωμένο στις ΄΄Πρώτες Βοήθειες στον Ψηφιακό Κόσμο!΄΄.

-Το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2023 στο κέντρο της πόλης, Εθελοντές και των τριών Σωμάτων του Τμήματος διένειμαν φυλλάδια με σκοπό την προσέλκυση νέων Εθελοντών, την ενημέρωση του κόσμου για τα εκπαιδευτικά προγράμματα Α΄ Βοηθειών καθώς και την εύκολη ψηφιακή εφαρμογή τους.

-Επίσης, η Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας μαζί με Εθελοντή του Τομέα Υγείας πραγματοποίησε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, εκπαίδευση πεντάωρου εκπαιδευτικού προγράμματος παροχής μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών σε ομάδα φοιτητών βασιλοτροφίας – μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Οι φοιτητές παρακολούθησαν τα μαθήματα με πολύ ενδιαφέρον εκφράζοντας πολλές ευχαριστίες και συγχαρητήρια στη Νοσηλεύτρια για την πολύτιμη γνώση που τους παρείχε στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υγείας.  

Η σημασία και η αναγκαιότητα της παροχής Πρώτων Βοηθειών είναι στοιχεία που καθιστούν ζωτική την ανάγκη για ενημέρωση και κυρίως για εκπαίδευση. Το Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας παραμένει πάντα στη διάθεση όλων όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μαθήματα ή παρουσιάσεις Α΄. Βοηθειών.