MY KTEO

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Η γη της ελιάς - spoiler: Θύμα ξυλοδαρμού ο Κουράκος – ποιος είναι ο δράστης


Ο Γιώργης Κουράκος θα δεχτεί βάναυση επίθεση μπροστά στα μάτια των συμπολιτών του στη «Γη της ελιάς».
    
Γράφει ο Άρης Σταυρίδης

Ο Γιώργης Κουράκος από την πρώτη ημέρα προβολής της «Γης της ελιάς» δεν έχει καταφέρει να στεριώσει πουθενά στην προσωπική ζωή του. Τον είδαμε πρώτα να πολιορκεί την Ιουλία, την οποία παντρεύτηκε, στη συνέχεια να βρίσκει το άλλο του μισό στο πρόσωπο της Ευτυχίας, για χάρη της οποίας παρέβη τον όρκο του να σέβεται και να εφαρμόζει τους νόμους, και, τέλος, να υποκύπτει στη γοητεία της Δήμητρας.

Όμως ούτε ο δεσμός του με τη Δήμητρα θα έχει ευτυχή κατάληξη, τουλάχιστον από τα πρώτα δείγματα γραφής.

Ο Γιώργης «ανακάλυψε» τη Δήμητρα, με την οποία συνεργάζεται στενά από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στη Μάνη, με καθυστέρηση. Χρειάστηκε να του ανοίξει τα μάτια ο Ορέστης, που γοητεύτηκε από τη νεαρή αστυνόμο και την κυνήγησε.

Όμως, ο Ορέστης δεν υπολόγισε την αντίδρασή της όταν εκείνη έμαθε ότι στο στήθος του χτυπάει η καρδιά του Κίμωνα. Το σοκ για την κοπέλα ήταν μεγάλο. Πρώτον, διότι δεν της είπε από την αρχή την αλήθεια για την παρουσία του στην περιοχή και τη σχέση του με τον αδικοχαμένο αρραβωνιαστικό της.

Η Δήμητρα θα βάλει τέλος στον δεσμό της με τον Ορέστη και θα στραφεί στον Κουράκο, τον ανώτερό της στη δουλειά που θα απλώσει το χέρι του για να γίνει το στήριγμά της τις δύσκολες στιγμές. Κρυφά από τον κολλητό του, τον Ορέστη, ο Κουράκος θα διεκδικήσει τη Δήμητρα και οι δυο τους θα αρχίσουν να βρίσκονται κρυφά, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των κατοίκων της Αρεόπολης.

Όμως, ο Κουράκος δεν έχει υπολογίσει δύο βασικούς παράγοντες. Ο πρώτος είναι ο έρωτας του Ορέστη προς την ωραία υφισταμένη του. Ο δεύτερος είναι η επιμονή της Ασπασίας να κρατήσει την αρραβωνιαστικιά του πεθαμένου γιου της και τον άνθρωπο που πήρε την καρδιά του μαζί. Υπάρχει κι ένας τρίτος παράγοντας που έχει να κάνει αποκλειστικά με την ψυχοσύνθεσή του. Όπως είδαμε και στις προηγούμενες σχέσεις του, ο Γιώργης δείχνει παθολογική ζήλεια προς τις συντρόφους του, με καταστροφικά αποτελέσματα.

Έτσι και τώρα. Ο αστυνόμος δεν θα μπορέσω να συγκρατήσει τον θυμό του για τη συνεχιζόμενη επικοινωνία ανάμεσα στην νέα αγαπημένη του και τον πρώην της. Θα καραδοκεί σε κάθε τηλεφώνημά τους και θα προσπαθήσει να σαμποτάρει τη σχέση τους.

Στο τέλος θα πάρει τη μεγάλη απόφαση. Να πει την αλήθεια στον Ορέστη για τη σχέση του με τη Δήμητρα, μόλις εκείνος επιστρέψει στη Μάνη.

Δυστυχώς για τον ίδιο, η Ασπασία έχει προλάβει τα νέα στον Ορέστη που η οργή του για την προδοσία του φίλου του είναι μεγάλη. Έτσι, όταν ο Γιώργης θα δοκιμάσει να του μιλήσει, ο Ορέστης με μια γροθιά θα τον στείλει στο έδαφος μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμπολιτών του.



iEidiseis.gr