MY KTEO

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Σεισμός στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας: Ήχησε το 112 - Μακριά από περιοχές με βράχια και φαράγγια


Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πυροσβεστική μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που ταρακούνησε το πρωί της Παρασκευής την Εύβοια. Προειδοποίηση του 112 για κατολισθήσεις.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας καθώς και η 7η Ε.Μ.Α.Κ., βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ και τη μετασεισμική ακολουθία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς έδωσε εντολή ώστε οι δυνάμεις του σώματος στην Εύβοια να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, περιπολίες πραγματοποιούνται από όλες τις τοπικές δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας.

Μάλιστα, το 112 απέστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ώστε να αποφύγουν τις επικίνδυνες περιοχές, κυρίως όπου υπάρχουν φαράγγια και βράχοι, δεδομένου του κινδύνου των κατολισθήσεων.