MY KTEO

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Μετά τα «συγχαρητήρια» και τα «καλή δύναμη» στους νικητές, αλλά και τα «όλοι είμαστε χρήσιμοι» στους ηττημένους, το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας αποφάσισε ομόφωνα για 12 θέματα


Η πρώτη μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας ανήκει στο παρελθόν. Το απόγευμα της Τετάρτης νικητές και ηττημένοι των εκλογών έκατσαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου με την από το 2019 σύνθεση του και φανερά μουδιασμένοι, τουλάχιστον στην αρχή της συνεδρίασης, αποφάσισαν ομόφωνα για τα 10 ημερησίας διάταξης θέματα και τα 2 εκτός ημερήσιας.

Πέρα από τα «συγχαρητήρια» και τα «καλή δύναμη» στους νικητές, αλλά και τα «όλοι είμαστε χρήσιμοι» στους ηττημένους, οι οριακά εν απαρτία παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν ομόφωνα μεταξύ άλλων να μην αυξηθούν για το έτος 2024 τα ανταποδοτικά τέλη και τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων. Επίσης ομόφωνα ενέκριναν το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2024 και αποφάσισαν το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας (δείτε εδώ) για την φημολογούμενη κατάργηση-συγχώνευση του Πρωτοδικείου Εύβοιας.

Σε άλλα θέματα, ενέκριναν ομόφωνα την έκθεση του Ορκωτού Ελεγκτή και την αποδοχή οφειλών για να προχωρήσει η εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ερέτριας «Νησί των Ονείρων» (ΔΕΝΟ).

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς διενέξεις και με την παραίνεση του νέου δημάρχου Νίκου Γουρνή, προς την παρούσα δημοτική αρχή να έχει μεριμνήσει μέχρι την 1η Ιανουαρίου για την καθαριότητα του Δήμου και την αποκομιδή των ογκωδών, που βρίσκονται στο γήπεδο της Ερέτριας. «Αλλιώς δεν παραλαμβάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση της Τετάρτης δεν ήταν η τελευταία της παρούσας δημοτικής περιόδου, αφού εκκρεμεί εκείνη με αποκλειστικό θέμα τον προϋπολογισμό για το έτος 2024, που θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.