MY KTEO

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Νέα απάτη : Ο «τεχνικός της ΔΕΗ» άρπαξε 50.000 ευρώ, λίρες και κοσμήματα από ηλικιωμένη

 


Μία ολόκληρη περιουσία έχασε την Παρασκευή μία 80χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα ενός θρασύτατου απατεώνα ο οποίος της συστήθηκε ως τεχνικός της ΔΕΗ. Ο «τεχνικός της ΔΕΗ» κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει δεσμίδες με μετρητά αξίας περίπου 50.000 ευρώ, 20 χρυσές λίρες και χρυσαφικά, πολύ μεγάλης αξίας.

 Ο δήθεν τεχνικός ζήτησε από την 80χρονη να τοποθετήσει στο κρεβάτι ό,τι «ασημικό» είχε προκειμένου να μην καταστραφεί από τον υποτιθέμενο έλεγχο και… ενδεχόμενη έκρηξη στο δίκτυο ρεύματος στο διαμέρισμα.

 Η ηλικιωμένη γυναίκα δυστυχώς πίστεψε τον απατεώνα και ακολουθώντας τις οδηγίες του πήρε από την ντουλάπα τις 50.000 ευρώ, τις 20 χρυσές λίρες αλλά και χρυσαφικά ανεκτίμητης αξίας. Ο απατεώνας στη συνέχεια ζήτησε από την ηλικιωμένη να σκεπάσει χρήματα και χρυσαφικά με μια κουβέρτα προκειμένου να μην καταστραφούν και παράλληλα της ζήτησε να μεταβεί στην κουζίνα και να θέσει σε λειτουργία την ηλεκτρική κουζίνα προκειμένου να διαπιστώσει εάν… λειτουργούν οι εστίες.

 Η 80χρονη ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες του απατεώνα, ο οποίος έφυγε από το διαμέρισμα κατά πολύ πλουσιότερος, με την ηλικιωμένη να διαπιστώνει εκ των υστέρων την απάτη σε βάρος της.

 

 Η 80χρονη κατήγγειλε το απόγευμα της Παρασκευής την απάτη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση.