MY KTEO

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Επιμελητήριο Εύβοιας: Στα κάγκελα ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και έμποροι –Αποφάσισαν την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα ζητούν την απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)Στα κάγκελα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και έμποροι για τα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στη διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, παρουσία φορέων και επιστημονικών συλλόγων με θέμα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, κατέστη σαφές ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα για τους κλάδους.

Αποφάσισαν την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα ζητούν, όχι βελτιώσεις, αλλά την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου, που αποτελεί και τη χαριστική βολή, αφού ήδη ένα σημαντικό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε φιλελεύθερη υποτίθεται κυβέρνηση και γυρνάμε πάλι στην τεκμαρτή φορολόγηση που οδηγεί σε βίαιο μετασχηματισμό» είπε μεταξύ άλλων ο μηχανικός και επιμελητηριακός σύμβουλος Δημήτρης Βαρελάς. Ενώ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας Κωνσταντίνα Καρλή, τόνισε ότι το νομοσχέδιο θα οδηγήσει και άλλους γιατρούς ιδιώτες να εγκαταλείψουν τη χώρα και ότι η ίδια δεν πείθεται ότι τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πάνε για την υγεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ραδιοταξί Χαλκίδας Νίκος Κακαλιάς υπογράμμισε ότι πρέπει να στηριχτεί από όλους η κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη το μεσημέρι. Για φορολογική λαίλαπα έκανε λόγο ο  πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Εύβοιας Αντώνης Νταβαρίας, που βάζει στον στόχο τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα οδηγήσει και στην ενίσχυση της ανεργίας. 

Για προσχεδιασμένο έγκλημα μίλησε ο γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Μαραγκός, ενώ έθεσε και το θέμα της κατάργηση επί της ουσίας του Εφετείου Χαλκίδας, χαρακτηρίζοντάς το ακόμα ένα πλήγμα για την τοπική οικονομία. Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας Δημήτρης Γκίκας ό οποίος τόνισε ότι πρέπει σύσσωμοι όλοι οι φορείς να αντιδράσουν. «Να μη γίνει ανεκτό να αντιμετωπίζονται οι ευβοείς ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας» τόνισε ο κ. Γκίκας. Για το λόγο αυτό, παράλληλα με το ψήφισμα σύμφωνα και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας θα ζητηθεί και η μη κατάργηση του Εφετείου Χαλκίδας.

Την άσκηση πίεσης προς τους βουλευτές του Νομού ζήτησε ο Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Μώρος, ώστε με τη σειρά τους να ασκήσουν και εκείνοι πίεση προς την κυβέρνηση, ενώ ο Στέφανος Μουτουσίδης ζήτησε τη στήριξη όλων των κινητοποιήσεων ώστε να καταστεί σαφές ότι δεν θα γίνει ανεκτή η εφαρμογή του νομοσχεδίου που βρίσκεται στα σκαριά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας Κώστα Λάππα, του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννη Κοτρογιάννη, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας Δημήτρη Γκίκα, της προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας Βούλας Αγιοσρατίτη, του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Εύβοιας Ηλία Θαλάσση, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας Δημήτρη Βαγιάννη, του προέδρου του Συλλόγου Εστίασης «Ξένιος Ζευς» Βασίλη Εύθυμίου, του πρόεδρου του Συλλόγου Θερμουδραυλικών Δημήτρης Τραμπάτζαλης  και της επιμελητηριακής συμβούλου Βιβής Μπουραντά.