MY KTEO

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Επιστολική ψήφο από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ξεκινά από τις Ευρωεκλογές


Σε μια ανακοίνωση έκπληξη προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς ανακοίνωσε επιστολική ψήφο για τις Ευρωεκλογές.
    
Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου

Την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για ψηφοφόρους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού ανακοίνωσε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα ρεπορτάζ του iEideisis.gr, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι στις Ευρωεκλογές της ερχόμενης άνοιξης για την ανάδειξη των 21 Ευρωβουλευτών θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης.

«Πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο στην εκλογή κάθε εθνικού αντιπροσώπου πρέπει να τον έχει ο πολίτης και όχι ο αρχηγός κάθε παράταξης μέσω μιας λίστας προδιορισμένων βουλευτών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης στην εισαγωγική του ομιλία.

Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες, το κυβερνητικό επιτελείο είχε επεξεργαστεί διάφορα σενάρια για το σπάσιμο των περιφερειών, προκειμένου να περιοριστεί, όπως έλεγαν τότε συνεργάτες του πρωθυπουργού, το φαινόμενο της εκλογής μόνο προσώπων από το λεγόμενο star system, οι οποίοι διαθέτουν υψηλή αναγνωρισιμότητα και μπορούν να πετύχουν την πανελλαδική τους εκλογή.

Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο, και τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες ιδιαίτερα τη Δεύτερη Κυριακή, κρίθηκε ότι τυχόν τέτοια αλλαγή, ενέχει κινδύνους για τη ΝΔ και τις εκλογικές της επιδιώξεις.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, περισσότερες λεπτομέρειες για την επιστολική ψήφο θα δοθούν το απόγευμα από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, την Νίκη Κεραμέως και τον Θοδωρή Λιβάνιο.



iEidiseis.gr