MY KTEO

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ένταση μεταξύ Μπαντούνα-Σταματούκου… «ερχόμενη» από το μακρινό παρελθόν – Αιτία μια κατεδάφιση που δεν έγινε ποτέ


Μια διένεξη από το πουθενά έλαβε χώρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων μεταξύ των δημοτικών συμβούλων Γιώργου Μπαντούνα και Βαγγέλη Σταματούκου. 

Το beef, όπως συνηθίζουν οι νέοι να αποκαλούν τη διένεξη, ξεκίνησε όταν ο Βαγγέλης Σταματούκος αποφάσισε κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος να πει το τελευταίο αντίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μεταξύ άλλων να αναφερθεί και στην περίοδο δημαρχίας Δημήτρη Αναγνωστάκη, που μπορεί ο ίδιος να μην ήταν τότε δημοτικός σύμβουλος, αλλά έδινε ανελλιπώς το «παρών» στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θυμήθηκε μάλιστα ότι εκείνος ήταν που την περίοδο εκείνη κάλεσε την Αστυνομία και σταμάτησε την κατεδάφιση της Αγοράς, δίνοντας το δικαίωμα τώρα να επιχαίρουν πολλοί για το μεγάλο για την πόλη έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Στο σημείο αυτό ο Γιώργος Μπαντούνας, που ήταν τότε δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Δημήτρη Αναγνωστάκη, πήρε το λόγο και σε υψηλούς τόνους είπε: «Μη με προκαλείς. Αν μιλήσω θα τσακωθούμε!»

Με τον Βαγγέλη Σταματούκο να απαντάει: «Τσίμπησε!» και να συνεχίζει: «Άξιζε τον κόπο αυτό που κάναμε τότε. Με συγχωρείς αν σε στενοχώρησα. Δεν είχα σκοπό.»

«Η ιστορία δεν γράφεται από τη μια πλευρά» είπε με τη σειρά του ο Γιώργος Μπαντούνας και η διένεξη έληξε εκεί με την παρέμβαση της προέδρου Δήμητρας Σακελλαράκη.