MY KTEO

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Γιατί η θεωρία της αόρατης κλωστής μας αφορά όλους


Τον τελευταίο καιρό, το TikTok μοιάζει να έχει πάθει εμμονή με τη θεωρία της αόρατης κλωστής. Η θεωρία αυτή, αφορά τους ανθρώπους που έρχονται ή που είναι ήδη στη ζωή μας και με τους οποίους έχουμε συναντηθεί ξανά στο παρελθόν ακόμα και εν αγνοία μας. Η θεωρία της αόρατης κλωστής άρα, μας αφορά όλους. Με λίγα λόγια, η θεωρία αυτή παρουσιάζει τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους ως κλωστές που κάποτε τέμνονται, κάποτε είναι παράλληλες και κάποτε μπερδεύονται. Μα ποτέ δεν κόβονται και πάντοτε έχουν κάτι κοινό. 

Η θεωρία της αόρατης κλωστής μιλά στην ουσία για την κατάλληλη χρονική στιγμή και για τους ανθρώπους που θα μπουν στη ζωή σου οτιδήποτε κι αν συμβεί, κάνοντάς σε μάλιστα πολλές φορές να νιώσεις μία απρόσμενη οικειότητα. Δεν έχεις νιώσει ποτέ να μπαίνει κάποιος άνθρωπος στη ζωή σου και να είναι λες και τον γνωρίζεις χρόνια; Ή ακόμα, δε σου έχει τύχει να γνωρίσεις κάποιον και έπειτα από συζητήσεις να αντιληφθείς ότι κάποτε, πολύ πριν γνωριστείτε, βρισκόσασταν στο ίδιο μέρος χωρίς όμως να συναντιέστε; Ε, όπως όλα δείχνουν, αυτά δε συμβαίνουν μόνο σε εσένα. 

Για την ακρίβεια, ο ιαπωνικός μύθος της αόρατης, κόκκινης κλωστής, υποστηρίζει πως δύο άνθρωποι που προορίζονται να είναι αληθινοί σύντροφοι, έχουν ανάμεσά τους μία αόρατη κόκκινη κλωστή που τους συνδέει έτσι ώστε ακόμη και αν χωριστούν από τον χρόνο, την απόσταση ή τα εμπόδια, να βρουν τον δρόμο να επιστρέψουν ο ένας στον άλλον. 

Ως trend στο TikTok, η θεωρία της αόρατης κλωστής ξεκίνησε με αφορμή το τραγούδι της Taylor Swift, Invisible String, με τους ανθρώπους να μοιράζονται online σχετικές, προσωπικές τους ιστορίες με hashtag #invisiblestringtheory. Οι ρίζες όμως αυτής της θεωρίας, όπως όλα δείχνουν, χρονολογούνται εδώ και πολλούς αιώνες.  

Και τώρα, ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα και ας αφήσουμε τον ρομαντισμό στην άκρη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως όλα είναι απλό θέμα γεωγραφίας ή συγκυριών που δεν έχουν να κάνουν με τη μοίρα. Το τι επιλέγει κανείς να πιστέψει, είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. 



Πηγή: Esquire