MY KTEO

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Ρούλα Κορομηλά: «Έχω φάει τόσο ξύλο όσο δεν έχει φάει καμία συνάδελφος μου»


Η Ρούλα Κορομηλά μίλησε για τις πιέσεις που δεχόταν όσο οι εκπομπές της ήταν στο προσκήνιο, καθώς και αρκετό διάστημα μετά.
    
Γράφει η Δήμητρα Νικολάου

Η Ρούλα Κορομηλά ήταν η καλεσμένη του Κώστα Τσουρού στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» το Σάββατο 18 Νοεμβρίου. Με αφορμή την πρεμιέρα του «Σπίτι με το Mega», ο παρουσιαστής εισέβαλλε στο καμαρίνι της για να τα μάθει όλα. Για την καριέρα, την πορεία από τα πρωινά στα βραδινά show που έκαναν πάταγο. Αλλά και τη μεγάλη παύση από την τηλεόραση, ενώ σχολιάζει αιχμηρά τον ανταγωνισμό των ψυχαγωγικών εκπομπών στον τηλεοπτικό αέρα. Στο σημεία αυτό έδωσε τα φώτα της μέσα από την εμπειρία χρόνων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν συνειδητή η επιλογή να κάνω παύση από την τηλεόραση. Δεν υπήρχε ποτέ φόβος ότι αν θα φύγω, ποιος θα μου πάρει τον θρόνο μου. Δηλαδή μην το φοβόμαστε αυτό το πράγμα, που λέμε «α, θα φύγω και θα έρθει ο άλλος τώρα να πάρει την καρέκλα μου». Και να πάρει την καρέκλα σου, οι συγκρίσεις δεν είναι εφικτές καμιά φορά.

Οπότε λέω κάποια στιγμή πως «νομίζω ότι δεν πρέπει να κάνω άλλο τηλεόραση, να σταματήσω, να ξεκουραστώ και να κοιτάξω κάποια άλλα πράγματα». Και πράγματα ήθελα να κάνω στην προσωπική μου ζωή και βεβαίως όταν δουλεύεις από το 1988, έχοντας δουλέψει και άλλα 15 χρόνια πριν, υπάρχει κούραση και κόπος.

Κάθισα στο σπίτι μου και είπα θα ρισκάρω, θα κάνω κάτι άλλο. Αν μου πετύχει, μου πέτυχε. Όλα αυτά τα χρόνια πορείας σαφώς και έκανα πράγματα τα οποία δεν μου πέτυχαν και δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα που θα ήθελα εγώ ιδανικά να έχω.

Νομίζω όμως ότι έτσι είναι η ζωή. Πάντα δεν μπορείς να είσαι πρώτος και πάντα δεν μπορείς να κάνεις τα τέλεια πράγματα», είπε η Ρούλα Κορομηλά.

Παράλληλα σχολίασε τις κόντρες των παρουσιαστών, ειδικά στις πρωινές εκπομπές: «Τα νούμερα δεν κάνουν τον παρουσιαστή. Τα νούμερα βοηθάνε το κανάλι, βοηθάνε την ψυχολογία του παρουσιαστή και βεβαίως καθορίζουν την πορεία μιας εκπομπής. Εκεί που θεωρώ ότι μπερδευόμαστε και χαλάμε τις καρδιές μας οι συνάδελφοι μεταξύ μας. Δεν θεωρώ φρόνιμο να ασχολείται η εκπομπή σου με άλλη εκπομπή, με άλλο συνάδελφο σου, που για κάποιους λόγους δεν έχει τα αναμενόμενα ή τα ιδανικά νούμερα.

Το θεωρώ αυτό και προσβλητικό και απαράδεκτο και δίνουμε έτσι την εικόνα στο τηλεοπτικό κοινό που μας παρακολουθεί ότι είμαστε «άρμεγε και κούρευε». Ότι μεταξύ μας σφαζόμαστε και ότι υπάρχει ένας ανταγωνισμός ο οποίος είναι αθέμιτος.

Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει αλλά καλό είναι και να μην υπάρχει και σε κάθε περίπτωση να μην το βγάζουμε προς τα έξω. Εμένα αυτό με στενοχωρεί πάρα πολύ και θεωρώ ότι γίνεται εσκεμμένα για να θίξουμε την ψυχολογία των συναδέλφων μας», πρόσθεσε στην μεσημεριανή εκπομπή του Mega.

Ενώ όπως παραδέχτηκε η Ρούλα Κορομηλά έχει δεχτεί σκληρό bullyig: «Έχω φάει τόσο ξύλο όσο δεν έχει φάει καμία συνάδελφος μου. Καμία συνάδελφος μου. Έχω φάει τέτοια λάσπη… Μιλάμε για bullying, αλλά ας με ρωτήσουν εμένα τι σημαίνει bullying! Αυτό δεν λέει ότι πρέπει να βγαίνω και να το λέω, είμαι πια μεγάλη γυναίκα.

Τι να βγω να πω; Να κάθομαι να λέω στον κόσμο τι έχω περάσει και τι δεν έχω περάσει; Έχω περάσει όμως πάρα πολύ άσχημα, έχω χτυπηθεί κάτω σαν χταπόδι από τον τύπο. Τότε που η κριτική ήταν αυθεντική κριτική. Έβγαιναν οι κριτικοί και μας κάνανε να κλαίμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, να αρρωσταίνουν γονείς, να αρρωσταίνουμε εμείς.

Σε εμένα πρωτοσέλιδα, σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες, για γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ και δεν υπήρξαν ποτέ. Τα κατασκεύαζαν ή οι καλοθελητές, που κατά καιρούς βρίσκονται δίπλα μας και άμα δεν τους κάνεις το χατίρι, αρχίζουν και λένε «η Κορομηλά είναι έτσι». Έχω φάει πάρα πολύ ξύλο», είπε στον Κώστα Τσουρό.iEidiseis.gr