MY KTEO

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Επιτυχημένη εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Χαλκίδας

 


Ο Σοροπτιμιστικός όμιλος Χαλκίδας, SOROPTIMIST CLUB CHALKIDA, η Παγκόσμια Εθελοντική Οργάνωση εργαζομένων γυναικών, αποστολή της οποίας είναι να βελτιώσει τη ζωή και τη θέση των γυναικών και των κοριτσιών, καθώς και η προστασία και ασφάλεια των παιδιών, στην 16ημερη εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών από 25 Νοέμβρη έως 10 Δεκέμβρη Orange The World ΣΤΗΡΙΞΕ την πρωτοβουλία της οργάνωση γυναικών των Ηνωμένων Εθνών σαν ένα παγκόσμιο πρόβλημα και την 19η Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ έκανε την έναρξη με θέμα ΒΙΑ – ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ, και ομιλήτριες την Κλέα Νομικού, Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας UNESCO, και την Μόϊρα Μποτωνάκη, Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω.

Η Συντονίστρια Ελένη Χαλιώτη, Δικηγόρος – Εγκληματολόγος μετά από παρεμβάσεις ειδημόνων και δη της Παιδονευρολόγου κ. Ουρανίας Παπανδρέου τ. Διευθύντρια Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και της τ. Προέδρου Α.Π. κ. Μαρίας Γεωργίου ‘’ενθαρρύνοντας’’ το ευρύ κοινό, τους νέους γονείς, τους εκπροσώπους του Δήμου και της Περιφέρειας, τους εκπαιδευτικούς και γενικώτερα συγκεκριμένα μέλη της κοινωνίας – πολιτευτές -  ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ να οργανώσουν προγράμματα, με στόχο την δημιουργία ευκαιριών, για την βελτίωση της ζωής των γυναικών και παιδιών. Να συνηγορήσουν για ισότητα και ισονομία, να δημιουργήσουν συνθήκες ασφαλούς και υγειούς περιβάλλοντος, αυξάνοντας τις δυνατότητες πρόσβασης της εκπαίδευσης και την εδραίωση εποικοδομητικής κοινωνικής πολιτικής, ώστε να αναπτυχθούν ηγετικές ικανότητες και πρακτικές δεξιότητες για το βιώσιμο μέλλον του τόπου μας. Να Υποστηριχθούν με δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, η απασχόληση σε κοινωφελείς υπηρεσίες, υπηρεσίες πρασίνου και περιβάλλοντος, , η επαγγελματική κατάρτιση με καινοτόμα εργαλεία, συστήματα υγείας, αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέσα κοινωνικής φροντίδας και δικαιοσύνης και  το κοινωνικό φροντιστήριο.



Η επομένη της εκδήλωσης η 20 Νοέμβρη ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Συντονίστρια ως νομικός ανέπτυξε τα άρθρα 121-133ΠΚ για τα δικαιώματα ανηλίκων στην Ποινική Διαδικασία μετά τον Ν. 4689/2020. Αναφέρθηκε και στην Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού όπως κυρώθηκε Ν. 210/2-12-1992 ΦΕΚ 192, τ. Α’ .

Η Πρόεδρος του Σ.Ο.Χ. Αγγελική Γαλάνη - Χαλιώτη Νομικός συντ. Δικηγόρος ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ στην απαραίτητη συνεργασία Πολιτείας, Σχολείου Οικογένειας.

Αναγνώστηκαν ‘’τα σημάδια’’ των τοξικών σχέσεων και προβλήθηκαν βίντεο με στόχο την ευαισθητοποίηση και αλλαγή νοοτροπίας της κοινωνίας ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.