MY KTEO

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ρέντη: Ποιος είναι ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα


«Τον είδα να τραυματίζεται και να πέφτει κάτω» είπε ο 18χρονος που έριξε φωτοβολίδα στον αστυνομικό, στον Ρέντη.

Ένας 18χρονος οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού ομολόγησε, την Κυριακή (10/12), πως ευθύνεται για τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα, κατά τα επεισόδια που έγιναν, την Πέμπτη (07/12), στον Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και στον Παναθηναϊκό.

Τι είπε ο καθ' ομολογίαν δράστης στην πρώτη κατάθεσή του
Με λεπτομέρειες ομολόγησε τις πράξεις του ο 18χρονος χούλιγκαν στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν για τον βαρύτατο τραυματισμό άνδρα των ΜΑΤ στον Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, στην ομολογία του αναφέρει: «Υπήρχε από πριν η πληροφορία ότι θα γίνει επίθεση στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο γυμναστήριο στου Ρέντη. Κάποια στιγμή, μας ενημέρωσαν να βγούμε έξω από το γήπεδο. Υπήρχε ένας οργανωτής. Εγώ δεν τον ήξερα. Φορούσε κουκούλα και δεν έβλεπα το πρόσωπό του. Αυτός ο άντρας μάς είπε πότε θα ξεκινήσει η επίθεση. Πήραμε ξύλα, πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες. Εγώ δεν ήξερα πώς να χρησιμοποιήσω τη φωτοβολίδα που μου έδωσαν. Μου έδειξαν εκείνη την ώρα πώς να την ενεργοποιήσω και να την εκτοξεύσω. Έριξα τη φωτοβολίδα, την είδα να χτυπάει πρώτα κάτω στο έδαφος και μετά είδα ότι καρφώθηκε στον αστυνομικό. Τον είδα να πέφτει κάτω. Εγώ γύρισα πίσω, έτρεξα και μπήκα ξανά μέσα στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα».

Καθοριστική ήταν η κίνηση της ΕΛ.ΑΣ. να κλειδώσει τους 424 προσαχθέντες μέσα στο γήπεδο. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι το πιθανότερο είναι ο 18χρονος να μην είχε συλληφθεί ποτέ σε περίπτωση που δεν σφραγίζονταν οι πόρτες του γηπέδου.

Σημειώνεται ότι θεωρείται θέμα χρόνου να υπάρξουν και άλλοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Ο 18χρονος είναι οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Παππούς αστυνομικού: «Γνωρίζω μόνο ότι σταμάτησε η αιμορραγία»
Συνεχίζεται η αγωνία για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε, την Πέμπτη (07/12), σοβαρά από τη ναυτική φωτοβολίδα στον Ρέντη. Ο παππούς του νεαρού αστυνομικού μίλησε, την Κυριακή (10/12), για τον εγγονό του που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικά, ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού δήλωσε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» του MEGA τα εξής: «Είμαι μονάχος, τα παιδιά είναι όλα κάτω, δεν ξέρω τίποτα. Απλώς ξέρω μόνο, με πήραν ότι σταμάτησε η αιμορραγία. Κατά τα άλλα, είναι κρίσιμη η στιγμή, δεν ξέρω. Τώρα ο Θεός, ό,τι πει ο Θεός. Είναι κρίσιμη η κατάσταση, αυτό μας λένε. Είναι πολύ κρίσιμα τα πράγματα. Τώρα δε μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο».




iEidiseis.gr