MY KTEO

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πρωτοχρονιά 2024 με πολύ κρύο - Νέα στοιχεία για τον καιρό

Με άνοδο της θερμοκρασίας και ανοιξιάτικο καιρό θα κυλήσει η εβδομάδα που ξεκινά σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αφήνοντας πίσω τις βροχές και τις καταιγίδες του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, το κρύο του Σαββατοκύριακου μένει πίσω μας και από σήμερα, αλλά κυρίως αύριο η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει. Η ημέρα ξεκινά με άστατο καιρό και βροχές ειδικά στα ανατολικά και νότια θαλάσσια διαμερίσματα, με κάποιες πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Σχετικά γρήγορα όμως, αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να υποχωρεί και η ηλιοφάνεια θα αρχίσει να επικρατεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, που θα φτάσουν στα νότια έως τα 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο (16-17/12) θα αρχίσει να πέφτει ξανά η θερμοκρασία, αλλά δεν αναμένεται «τσουχτερό» κρύο.

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα 2023 και την Πρωτοχρονιά 2024
Φαίνεται ότι και τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος ο καιρός, καθώς θερμοκρασιακά θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, ενώ ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές εκείνο το διάστημα.

Ο καιρός θα θυμίσει περισσότερο χειμώνα από την Πρωτοχρονιά και μετά καθώς τότε αναμένεται αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.



iEidiseis.gr