MY KTEO

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα: «Τσιμπημένες» οι τιμές στο εορταστικό τραπέζι - Στα ύψη τα κρέατα


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα Χριστούγεννα και οι καταναλωτές που ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνα αγοράς για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι βλέπουν τις τιμές στα κρέατα να είναι τσουχτερές και μάλιστα αυξημένες κατά 1-2 ευρώ συγκριτικά με πέρυσι.

«Είναι ανεβασμένο πάνω από δύο ευρώ», «είναι ακριβότερο από πέρυσι, τουλάχιστον ένα ευρώ». Είναι μόνο μερικές από τις αντιδράσεις των καταναλωτών.

Οι τιμές στη Βαρβάκειο για το αρνί πέρυσι ξεκινούσαν από επτά ευρώ το κιλό ενώ φέτος φτάνουν και 10 ευρώ. Το μοσχάρι το 2022 ξεκινούσε από τα 8,5 ευρώ φέτος κυμαίνεται από 10 έως 14 ευρώ.

Σχολιάζοντας τις τιμές πολίτης ανέφερε: «Είναι αρκετά υπερτιμημένες σε σχέση με το εισόδημα».

Εκπρόσωπος της Βαρβακείου πάντως ισχυρίζεται πως οι τιμές στο κρέας παραμένουν σταθερές ενώ για τη γαλοπούλα, βασικό κρεατικό του εορταστικού τραπεζιού, οι τιμές ακόμα δεν έχουν διαμορφωθεί.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γεμίσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αφού σε αρκετά προϊόντα οι ανατιμήσεις φτάνουν και το 10%.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι καταναλωτές περιμένουν με ενδιαφέρον το καλάθι των Χριστουγέννων που θα ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.



iEidiseis.gr