MY KTEO

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Γρανέττα Τσιβίκα

 


Το παρόν στη τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του  Συλλόγου Γονέων των μαθητών ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλκίδας έδωσε η Γρανέττα Τσιβίκα, δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Από την κινητοποίηση η Γρανέττα Τσιβίκα δήλωσε για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία:

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Συλλόγου Γονέων των παιδιών που φοιτούν στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) για σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη για τα παιδιά τους.

 

Κατανοούμε τη δίκαιη αγανάκτηση τους για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος που αποτελεί τη βασική υποδομή εκπαίδευσης των παιδιών τους, καθώς και την αντίδραση τους στον εμπαιγμό Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής που ενώ κάνουν φιέστες για παιδιά ΑμεΑ, δεν τους έχουν εξασφαλίσει καν σχολική στέγη.

 

Η Ειδική Αγωγή αποτελεί χαρακτηριστική έκφραση της απαξίωσης και υποχρηματοδότησης δομών κοινωνικής πρόνοιας ως αποτέλεσμα της πολιτικής κόστους – οφέλους με ευθύνη κυβερνήσεων και τοπικής διοίκησης.

 

Η ακαταλληλότητα των σχολικών υποδομών όπως τα κοντέινερ που στεγάζονται οι μαθητές των ΕΕΕΕΚ, οι ελλείψεις στο αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό, τα προβλήματα στις μετακινήσεις στο ειδικό Νηπιαγωγείο στο Μπούρτζι και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) στη Ριτσώνα, έρχονται να συμπληρώσουν την απουσία δημόσιων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, όπως και Δομών μέριμνας και πρόνοιας για όταν αυτά τα παιδιά ενηλικιωθούν και χρειαστεί να αυτονομηθούν και να  ζήσουν χωρίς τους γονείς τους.

 

Η ολόπλευρη αναβάθμιση της  Ειδικής Αγωγής  είναι αναγκαία και εφικτή με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της Τοπικής Διοίκησης. Δεν μπορεί όλο το βάρος να πέφτει στις οικογένειες των ΑμεΑ και στην ατομική ευθύνη.

 

Σήμερα  υπάρχουν όλες οι δυνατότητες που παρέχει η ύπαρξη έμπειρου εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, η παιδαγωγική και η ιατρική που έχουν κάνει άλματα στην αντιμετώπιση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες, η ανάπτυξη της τεχνολογίας, ώστε τα παιδιά ΑμεΑ να καταφέρνουν με επιτυχία να εντάσσονται στην κοινωνία και να ζουν τη ζωή τους όσο πιο όμορφα μπορούν.