MY KTEO

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

«Μαθαίνουμε να ονειρευόμαστε και να θέτουμε στόχους»


Ένα ταξίδι αναζήτησης ονείρων και θέσπισης στόχων, ξεκίνησε για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, με την  επίσκεψή τους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023.

Αφορμή, στάθηκε το παραμύθι του Oliver Jeffers, «Πώς να πιάσεις ένα Αστέρι». Η ιστορία μας μιλάει για ένα αγόρι που λατρεύει τα αστέρια. Θέλει να αποκτήσει ένα δικό του. Όμως, ύστερα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες το όνειρό του παραμένει άπιαστο.  Έχοντας όμως υπομονή και πείσμα   τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

 Ένα βιβλίο που μας μεταδίδει το μήνυμα ότι οφείλουμε να θέτουμε στόχους στη ζωή μας και να μπαίνουμε σε μια διαδικασία προσπάθειας προκειμένου να τους επιτύχουμε. Αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι κάποιες φορές πρέπει να προσεγγίζουμε και να κοιτάζουμε τους στόχους μας με διαφορετικό τρόπο, να αναζητούμε μία εναλλακτική λύση, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα που τελικά μας κάνει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας. Εξάλλου, κάτι τέτοιο δίνει νόημα στη ζωή του ανθρώπου και τον γεμίζει με αυτοπεποίθηση.

Μιας και ο ερχομός του καινούργιου χρόνου δημιουργεί πολλές φορές την επιθυμία για αλλαγή, οι μικροί μαθητές κλήθηκαν να εκφράσουν τα όνειρα τους, να αντιπαραβάλουν τις προκλήσεις της καθημερινότητάς τους και να αναζητήσουν ικανότητες και θετικούς τρόπους σκέψης για την επίτευξη αυτών.