MY KTEO

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Νίκος Συρίγος για τις προσωπικές ερωτήσεις: «Μη με φέρεις σε δύσκολη θέση, δεν είναι καλό...»


Ο δημοσιογράφος Νίκος Συρίγος έκανε το μεγάλο βήμα και βρέθηκε στο τηλεοπτικό πάνελ της Σίσσυς Χρηστίδου, αλλά δεν απορρίπτει και την παρουσίαση μιας μουσικής εκπομπής.

Ο Νίκος Συρίγος πέρασε για καφέ από το σπίτι της Κατερίνας Ζαρίφη στο Open και μίλησε για τα χρόνια του στη δημοσιογραφία και τη στροφή προς την τηλεόραση μετά από τις προτάσεις που είχε.

Αποκάλυψε πως ασχολείται με τη δημοσιογραφία από το 1994 σε έντυπα και παράλληλα αργότερα στο διαδίκτυο. Ακολούθησαν προτάσεις για τηλεοπτικές εκπομπές κι όταν απφάσισε να κάνει αυτό το βήμα ζήτησε από τις κόρες του να κάνουν την επιλογή γι'αυτόν: «Είχα πρόταση και από κάποιες άλλες εκπομπές. Παραδόξως την είχα ξεγράψει την τηλεόραση. Ρώτησα τα κορίτσια και μου είπαν «μπαμπά στη Σίσσυ».

Μου είχε πει μετά κι ο Ουγγαρέζος να τις στείλω να του πουν και εκείνου τι να κάνει. Δεν ήταν αυτοσκοπός μου η τηλεόραση. Οφείλω στη Σίσσυ ότι με έβαλε στην τηλεόραση και το ευχαριστιέμαι.

Περνάω πάρα πολύ καλά και η Σίσσυ είναι ένας άνθρωπος που σε στηρίζει ό,τι κι αν κάνουν. Αν έρθει κάτι θα το συζητήσω να δω αν μου ταιριάζει. Είναι ωραία που σε μαθαίνει ο κόσμος. Η πολιτική ορθότητα κι ο μεγεθυντικός φακός της τηλεόρασης βέβαια σε δυσκολεύει, δεν είναι ότι μπορείς να τα πεις όλα αφιλτράριστα», είπε στην οικοδέσποινα της εκπομπή ς«Οδός Ζαρίφη 2»..

Προσπαθώ αυτό που θέλω να πω, να το λέω χωρίς να πιέζομαι. Θεωρώ ότι το επίπεδο του πολιτισμού της κοινωνίας είναι το πως φερόμαστε στους ανυπεράσπιστους. Δηλαδή στα παιδιά, στους ηλικιωμένους και στα ζώα. Αυτά που γίνονται τελευταία και με τα παιδιά και με τα ζώα, αλλά και με τους ηλικιωμένους με έχουν κάνει έξαλλο. Δεν θέλω και πολύ», πρόσθεσε.

Σαν πατέρας παιδιών προσπαθεί να καθοδηγεί, χωρίς να σπέρνει τον φόβο: «Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να φυτέψω τον σπόρο του φόβου στα παιδιά μου. Θέλω να έχουν την ελευθερία της επιλογής. Αυτό που τους έχω πει είναι πριν τις σεβαστούν να σέβονται οι ίδιες τον εαυτό τους», δήλωσε πως φροντίζει να είναι πάντα παρών στη ζωή τους.

Ο Νίκος Συρίγος έχει προστατέψει την προσωπική του ζωή μέχρι τώρα. Κρατά τη σχέση του διακριτικά εκτός δημοσιότητας, όσο αυτό είναι εφικτό: «Η προσωπική ζωή είναι προσωπική ζωή. Έγινε κάτι που με ενόχλησε πάρα πολύ. Ξέρω ότι αυτά τα παιδιά εργάζονται πολλές ώρες για χρήματα που δεν τους αξίζουν.

Το να σε σταματάει όμως κάποιος και να σε ρωτάει αν έχεις γνωρίσει την κόρη σου στη σύντροφό σου, λες τι σε ενδιαφέρει; Και πρέπει να το πω δημόσια; Τι είδηση είναι αυτή;

Εγώ καταλαβαίνω ότι όταν είναι δυο δημόσια πρόσωπα. Αυτή την ερώτηση μπορείς να τη δικαιολογήσεις; Με όλον τον σεβασμό στον ρεπόρτερ που με ρώτησε αλλά τι σε νοιάζει; Για όλα υπάρχει ένα όριο.

Μη με φέρεις σε δύσκολη θέση, δεν είναι καλό ούτε για σένα που ρωτάς ούτε για μένα που θα απαντήσω. Το θεωρώ αγένεια να πατάω το γκάζι και να φεύγω και προσπαθώ να απαντάω χωρίς να γίνω μαϊντανός», ήταν η απάντηση του δημοσιογράφου στο Open.




iEidiseis.gr