MY KTEO

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας: Δεν πάει άλλο με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό

 


Τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που κάνουν την κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας κάθε μέρα και χειρότερη, αναδεικνύει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, απαιτώντας άμεσα τροποποίηση του Οργανισμού, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων υγειονομικών.

 

Με μια αναλυτική επιστολή, την οποία οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Λαμπρούλης και Βασίλης Μεταξάς κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή, ο Σύλλογος Εργαζομένων τονίζει ότι «η αντοχή και η ανοχή όλων μας έχουν μηδενιστεί». Περιγράφει την αμείλικτη πραγματικότητα, επισημαίνοντας ιδιαίτερα «την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κλινική Covid 19, ΤΕΠ Covid 19 και ΤΕΠ».

 

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εργαζομένων επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι το Νοσοκομείο μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο τριπλάσιας έκτασης, με νέες κλινικές και τμήματα και με πολύ μεγαλύτερες ανάγκες σε προσωπικό, διατηρώντας ωστόσο τον παλιό Οργανισμό. Σημειώνει ότι πάνω από το 40% του προσωπικού είναι με διαφόρων μορφών συμβάσεις και μεγάλος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών έχουν συνταξιοδοτηθεί ή αποχωρήσει.

 

«Εχουμε 183 κενές οργανικές θέσεις για τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, 76 για τη Διοικητική και 23 για την Ιατρική Υπηρεσία. Να μην ξεχνάμε ότι όλες οι συμβάσεις εργασίας που καλύπτουν κάποιες από τις κενές οργανικές θέσεις έχουν ημερομηνία λήξεως. Αν αυτοί οι συνάδελφοι αποχωρήσουν, θα κλείσουν τα μισά τμήματα του νοσοκομείου!», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Εργαζομένων.

 

Το νοσοκομείο λειτουργεί σε καθημερινή εφημερία, με την πληρότητα ιδιαίτερα των μεγάλων κλινικών να αγγίζει το 100%, με αποτέλεσμα την εξάντληση του προσωπικού, τα δεκάδες οφειλόμενα ρεπό και οφειλόμενη κανονική άδεια ακόμα και από το 2022, καθώς και κλινικές και τμήματα να λειτουργούν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Εργαζομένων τονίζει στην επιστολή του ότι για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο Χαλκίδας απαιτείται άμεσα τροποποίηση του παλιού Οργανισμού με βάση τις σημερινές ανάγκες και τα νέα τμήματα που λειτουργούν ή σχεδιάζεται να λειτουργήσουν, κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Καταλήγοντας υπογραμμίζει:

 

«Ζητάμε να εφαρμοστούν οι επιστημονικοί κανόνες για την ασφαλή λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου! Διεκδικούμε τα αυτονόητα! Τίποτα περισσότερο! Ως Σύλλογος Εργαζομένων το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας, με κινητοποιήσεις, με κάθε μορφής αντίδραση, έως ότου αντιμετωπιστεί η επικίνδυνη κατάσταση στον χώρο μας, έως ότου προχωρήσουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι επικουρικοί εργαζόμενοι».

 

Σημειώνεται επίσης ότι τη στήριξή του στα αιτήματα και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας εκφράζει με ανακοίνωσή του και ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας.