MY KTEO

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Αναφορά κατέθεσε η Κατερίνα Καζάνη με θέμα: «Επικινδυνότητα όδευσης καλωδίων υπέρ-υψηλής τάσης εντός της κοινότητας Μύτικα Ευβοίας»


Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, η Βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κατερίνα Καζάνη, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε  ως αναφορά στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο, την Έγγραφη Διαμαρτυρία της Επιτροπής Κατοίκων Μύτικα Ευβοίας, Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, σχετικά με την υπόγεια όδευση καλωδίου υπέρ υψηλής τάσης διαμέσου της κεντρικής οδού Μύτικα.

Με την παρούσα Διαμαρτυρία, οι κάτοικοι του Μύτικα παραθέτουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την επικινδυνότητα που δύναται να εμπεριέχει η υλοποίηση του έργου της ΑΔΜΗΕ δηλαδή την υπόγεια όδευση δυο καλωδίων υπέρ υψηλής τάσης, 400.000 volt έκαστο, από την κεντρικότερη οδό του χωριού, την οδό Μύτικα. Οι κάτοικοι τονίζουν ότι σε καμία κατοικημένη περιοχή στην Επικράτεια δεν διαπερνούν καλώδια υπέρ υψηλής τάσης, ενώ θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις των υψηλών μαγνητικών πεδίων και φορτίων στη υγεία. Ακόμα κάνουν αναφορά στο υψηλό κόστος του έργου, ενώ υπάρχουν οικονομικότερες και ασφαλέστερες λύσης, στην όχληση κατά την υλοποίηση του έργου και στην υποβάθμιση της περιοχής.