MY KTEO

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Εύβοιας: Συστράτευση και ενεργοποίηση όλων των μελών το ζητούμενο ενόψει των ευρωεκλογών


Ένας νέος προεκλογικός κύκλος ενόψει των ευρωεκλογών ανοίγει για την Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάρου Κότσικα, στη Χαλκίδα.

Μετά το αισιόδοξο για το κόμμα αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στην Εύβοια, αλλά και το όχι και τόσο θετικό των αυτοδιοικητικών, η Νομαρχιακή Επιτροπή βάζει νέο στόχο που δεν είναι άλλος από την αύξηση του ποσοστού του στην Εύβοια στις ευρωεκλογές, σε σχέση με αυτό του περασμένου Ιουνίου. 

Ένας εφικτός στόχος, αλλά χρειάζεται, όπως ο γραμματέας της Ν.Ε. Δημήτρης Παπαβασιλείου επεσήμανε, συσπείρωση και ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του κόμματος, ειδικά όταν πραγματοποιούνται δράσεις. «Αν κάθε φορά αναλαμβάνει το βάρος της διεκπεραίωσης των δράσεων ο γραμματέας ή ο αναπληρωτής επί της ουσίας τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος αδρανοποιούνται» είπε ο κ. Παπαβασιλείου. Ενώ ο Τάκης Λαφαζάνης στο ίδιο μήκος κύματος τόνισε ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν και οι Τοπικές Οργανώσεις.

Επίσης, ο Δημήτρης Παπαβασιλείου επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνει ανακατανομή των τομέων στα μέλη της Ν.Ε., μετά την παραίτηση των Χάρη Καλτσίδη και Άννας Καρύκα και την αναπλήρωσή τους από τους Χάρη Τσάλα και Κυριακής Πλαγγούλη. Στο πλαίσιο αυτό ο γραμματέας σημείωσε ότι οι υπεύθυνοι του κάθε τομέα θα είναι εκείνοι που θα αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τις αντίστοιχες του τομέα τους δράσεις. Ενώ θα πρέπει να συμμετέχουν και στις συνεδριάσεις του αντίστοιχου κεντρικού τομέα του κόμματος.

Στην πρώτη του παρουσία στη παρούσα Ν.Ε. ο Χάρης Τσάλας εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι η τοπική κοινωνία δεν δείχνει ενδιαφέρον τόσο για τα όσα γίνονται σε τοπικό, όσο σε κεντρικό επίπεδο, με τον Δημήτρη Παπαβασιλείου να μην συμμερίζεται απόλυτα την άποψη αυτή τονίζοντας ότι πολλές φορές γίνεται δέκτης ακόμα και παραπόνων ότι δεν γίνεται κάτι στην Εύβοια. Για αυτό και η παρούσα Ν.Ε. επιλέγει διαφανείς διαδικασίες και επιδεικνύει όσο το δυνατό γίνεται εξωστρέφεια.