Ghosting. Μία λέξη και μία πρακτική που τα τελευταία χρόνια μάς κυνηγάει όλο και περισσότερο. Όταν κάποιος κόβει τελείως την επαφή και εξαφανίζεται, τότε κάνει ghosting. Η διαφοροποίηση βέβαια του τι είναι και τι δεν είναι ghosting, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη. Με λίγα λόγια, το αναπάντητο μήνυμα και τηλεφώνημα δε θεωρείται απαραίτητα ghosting.
Μία νέα μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Winthrop, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι ούτε μαύρο ούτε άσπρο. Υπάρχει και κάτι ενδιάμεσο, μία γκρι ζώνη δηλαδή που μάλλον μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Ε λοιπόν, σήμερα είμαστε εδώ για να σου πούμε τι ΔΕΝ είναι ghosting.
Αρχικά δεν είναι ghosting αν η επικοινωνία που κόβεται ξαφνικά είναι μετά από ένα ραντεβού. Όπως επίσης δεν είναι ghosting αν σταματήσει η επικοινωνία και από τις δύο πλευρές. Ούτε μπορεί να θεωρηθεί ghosting όταν κάποιος δε μιλάει ή δεν απαντάει επειδή έχει προβλήματα και δουλειές που επείγουν. Επίσης, πολύ βασικό, είναι το να αναλογιστούμε τον λόγο για τον οποίο εξαφανίστηκε κάποιος. Συνέβη κάτι πριν από αυτό; Υπήρξε κάποιο γεγονός δηλαδή που μπορεί και να συνέβαλε σε αυτό; Τι έγινε και ο άνθρωπος αυτός επέλεξε την έξοδο;
Στην πραγματικότητα βέβαια, καλό θα ήταν να μην τα μαντεύουμε αυτά. Αυτός δηλαδή που εξαφανίζεται, καλό θα ήταν να έχει τα κότσια να πει τον λόγο για τον οποίο επιθυμεί να κόψει κάθε επαφή. Αλλά αυτό, δε συμβαίνει. Οι άνθρωποι προτιμάμε να υπεκφεύγουμε γιατί μάλλον, αυτή είναι η εύκολη και γρήγορη λύση. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, όλοι έχουμε εξαφανιστεί κάπως απότομα ή αδικαιολόγητα από τη ζωή κάποιου. Συμβαίνουν δηλαδή αυτά. Καλό πάντα θα ήταν να εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε, αλλά εντάξει, αυτά έχει η ζωή και το ghosting, όπως φαίνεται, είναι μέσα σε αυτήν.
Esquire.gr