MY KTEO

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Έρχεται νέα υγειονομική κρίση με πρωταγωνιστή την υποπαραλλαγή JN.1

 


Τα νούμερα είναι αμείλικτα και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για χαλάρωση και στείρα αισιοδοξία, λόγω της υποπαραλλαγής του κορονοϊού JN.1. Με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του SARS-CoV -2 δεν έχει εμβολιαστεί ούτε το 20% όσων θα έπρεπε. Την τελευταία εβδομάδα έχουμε σταθερά στο ΕΣΥ, κάθε μέρα, 200 εισαγωγές ασθενών με COVID-19 και μόλις 150 εξιτήρια που σημαίνει ότι οι νοσηλευόμενοι με τη νόσο αυξάνονται κατά 50 καθημερινά. Κάπως έτσι, σήμερα στα νοσοκομεία είναι κατειλημμένες 1390 απλές κλίνες και περίπου 260 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 68 διασωληνωμένοι!

Η σύσταση της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας ως εκ τούτου, για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα νοσοκομεία από εργαζόμενους και επισκέπτες) και ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, είναι το λιγότερο, δεδομένου ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας τουλάχιστον μία εβδομάδα εορτασμών, συνάξεων και πάρτι!

 Την ίδια ώρα, όποιος χρησιμοποιεί λεωφορεία και metro μπορεί να βεβαιώσει ότι ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες αιχμής οπότε κι επικρατεί το αδιαχώρητο, μάσκα φοράει ένας στους 4 ή 5 και οι μισοί βήχουν!

 Η Επιτροπή συστήνει τη χρήση μάσκας και σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά είναι αρκετοί αυτοί που δεν θα συμμορφωθούν, όπως άλλωστε συνέβη στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας.

 Έπεται δηλαδή συνέχεια εντός Ιανουαρίου...!