MY KTEO

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Σασμός spoiler: Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης εισβάλλει στη σειρά - Ποιος είναι ο Χρήστος Γιακωβάκης


Δεν σταματούν οι εκπλήξεις στη σειρά Σασμός και ο ρόλος του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόταν η Άνω Ποριά.
    
Γράφει η Δήμητρα Νικολάου

Φόνοι, πλεκτάνες, φυγάδες, πτώματα και δολοφόνοι είναι σε καθημερινή βάση στα επεισόδια της σειράς Σασμός. Ο Αντώνης δεν προλαβαίνει τις εξιχνιάσεις και τις συλλήψεις και όχι πάντα με επιτυχία. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι ο νέος πρωταγωνιστής του Σασμού και σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητος.

Η βεντέτα ανάμεσα στους Βρουλάκηδες και τους Σταματάκηδες έχει αιματοκυλίσει το Ρέθυμνο και τελειωμό δεν έχει. Ακόμα και οι γυναίκες του Σασμού έχουν αρχίσει και φορτώνονται με φόνους, όπως είδαν οι τηλεθεατές να κάνει η Βασιλική. Πως θα σταματήσει όλο αυτό; Πως θα γλιτώσουν οι υπόλοιποι; Έρχεται στα νέα επεισόδια ο άνθρωπος που θα τολμήσει να αψηφίσει τις φάρες και το παρελθόν τους και θα θελήσει να βάλει ένα τέλος στο θανατικό στην Άνω Ποριά.
Είναι ορκισμένος εχθρός της βεντέτας κι έχει γνώση για όσα έχουν γίνει στο χωριό μέσα σε δύο γενιές φονικών. Αυτός είναι ο Χρήστος Γιακωβάκης, ο αδέκαστος εισαγγελέας που θέλει να βάλει μια τάξη στο χάος που έχει δημιουργήσει η βεντέτα.

Ποιος είναι όμως ο Χρήστος Γιακωβάκης και τι σχέση έχει με την Κρήτη και τις βεντέτες;
Ο Χρήστος Γιακωβάκης είναι εισαγγελέας κι έχει τη φήμη του αυστηρού και του αμερόληπτου ανθρώπου του νόμου. Είναι ένας μοναχικός τύπος που στόχος του είναι πάντα η εφαρμογή του νόμου και η απόδοση δικαιοσύνης. Προκειμένου να το πετύχει αυτό δεν τον σταματά τίποτα. Η Κρήτη ρέει στο αίμα του, αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο με πατέρα τον Μάνθο Γιακωβάκη, επίσης εισαγγελέα.

Άνθρωπος αντίθετος με τις βεντέτες και τους άγραφους νόμους των φατριών, στάθηκε πολλές φορές απένταντί τους. Ώσπου μια βεντέτα που κόστισε τη ζωή σε μέλη της οικογένειάς του, ανάγκασε τον Μάνθο να πάρει τη γυναίκα και τον 17χρονο τότε Χρήστο και να μετακομίσουν στην Αθήνα.

Ο Χρήστος στη συνέχεια σπούδασε στη Νομική Σχολή και βρέθηκε με υποτροφία στην Αμερική. Μετά από χρόνια και έχοντας την εμπειρία και τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα, ζητά τη μετάθεσή του στο Ρέθυμνο. Είναι ενήμερος για όσα έχουν γίνει ανάμεσα στους Σταματάκηδες και τους Βρουλάκηδες και τα τελευταία φονικά στην Άνω Ποριά. Όπως θα πει στον Φραγκιαδάκη, ήρθε στην Κρήτη για να βάλει μια τάξη σε όσα δεν πρόλαβε να τελειώσει ο πατέρας του.

Η γνωριμία του με τον Αντώνη κρατά χρόνια, αλλά θα του δείξει έναν νέο δρόμο για να επιβληθεί στο χωριό, αφού η εφαρμογή του νόμου είναι η πρώτη και η τελευταία του δουλειά.

Ένας αδιάφθορος λοιπόν στην Άνω Ποριά, με υψηλούς στόχους, σε ένα χωριό που τον πρώτο λόγο έχουν τα όπλα το τελευταίο διάστημα και τα μυστικά όλων τα γνωρίζουν πάντα ο παπα Μιχάλης και η γιαγιά Ειρήνη.




iEidiseis.gr