MY KTEO

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Απεργία 28 Φεβρουαρίου 2024


Ανακοίνωση

Όλοι στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενάντια στην ακρίβεια!

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Απεργίας για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, σε συντονισμό με Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια Συνδικάτα απ’ όλη την Ελλάδα.

Η οργή και η αγανάκτηση όλων των εργαζομένων και του λαού για την ακρίβεια, για τους μισθούς που δε φτάνουν, για την έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για τις κλεμμένες τριετίες, για την άδικη φορολογία πρέπει να γίνουν οργανωμένος αγώνας!

Σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς, ο αγώνας που διεξάγουν τα Συνδικάτα για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, είναι ώρα να συνενωθούν σε ένα μεγάλο διεκδικητικό ποτάμι με κορύφωση τη μεγάλη Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου!

Να συνενωθούν με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της νεολαίας που κινητοποιείται ενάντια στο νόμο για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, των βιοπαλαιστών αγροτών που κινητοποιούνται ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Η 28η Φεβρουαρίου είναι, ταυτόχρονα, μια ημερομηνία – σύμβολο αφού συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.

Είμαστε συνεπείς στην υπόσχεση που δώσαμε:

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Ένα χρόνο μετά, με τις διαδικασίες να προχωράνε με ρυθμούς «χελώνας» και την ατμόσφαιρα να «μυρίζει» συγκάλυψη, συνεχίζουμε να απαιτούμε:

-           Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα.

-           Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες.

-           Να βρουν δικαίωση οι οικογένειες των θυμάτων.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Το σύνθημα αυτό που βροντοφωνάχτηκε από εκατομμύρια εργαζομένων - λαού και νεολαίας σε όλη την Ελλάδα, πολλές χιλιάδες σε όλη την Εύβοια, αποκάλυψε την αιτία του εγκλήματος στα Τέμπη.

Οι 57 νεκροί των Τεμπών δεν ξεχάστηκαν. Ήταν παρόντες στους αγώνες των Συνδικάτων γιατί ήταν παρούσα η ίδια αιτία που οδήγησε στο έγκλημα: Η εγκληματική πολιτική «κόστους – οφέλους» με την οποία δε διστάζουν να θυσιάζουν τις ανάγκες και τις ζωές των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη:

-           Για τους 179 συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους το 2023 την ώρα του μεροκάματου.

-           Για την έλλειψη μέτρων προστασίας της ζωής μας από τις φυσικές καταστροφές, με τους δεκάδες νεκρούς από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο, με τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στην κατακαμένη Βόρεια Εύβοια.

-           Για την επικίνδυνη κατάσταση στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Εύβοιας, στο ΕΚΑΒ, που έχει σαν αποτέλεσμα συνάνθρωποί μας να χάνουν ακόμα και τη ζωή τους σε καρότσες αγροτικών.

-           Για την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκονται τα σχολικά κτήρια σε όλο το Νομό και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας στον επόμενο σεισμό.

-           Για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, μικρής επαγγελματικής στέγης και τις εξώσεις.

Αυτά τα κέρδη των λίγων απέναντι στις ανάγκες των πολλών, είναι άλλωστε και η αιτία για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Απορρίπτουμε τις αυξήσεις – κοροϊδία της κυβέρνησης, τις «τριετίες – καπαμά», τα «pass» και τα «voucher» που θέλουν να στριμώξουν τις ανάγκες μας στο στενό κορσέ των επιδομάτων και της ανασφάλειας.

Διεκδικούμε μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Καλούμε τα Σωματεία της δύναμής μας να προγραμματίσουν άμεσα συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις, να βάλουν το σχέδιό τους και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία της Απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου.

Για την καλύτερη οργάνωση της Απεργίας το Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει τις κάτωθι συσκέψεις Σωματείων:

Στο Αλιβέρι: την Τετάρτη 7/2/24, στις 7:30μμ, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.

Στη Χαλκίδα: Την Πέμπτη 8/2/24, στις 7:00μμ στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.

(Το πλήρες πρόγραμμα με τις δράσεις του Εργατικού Κέντρου θα γνωστοποιείται με ξεχωριστές ανακοινώσεις)

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ