MY KTEO

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Από ιδίους πόρους θα καλύψει ο Δήμος Χαλκιδέων τις επιπλέον ώρες των σχολικών καθαριστριών (ΒΙΝΤΕΟ)


Ομόφωνα αποφασίστηκε  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων η αύξηση των ωρών από τρεις σε έξι για 41 σχολικές καθαρίστριες, όπως εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Παπαγεωργόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, σε 41 από τις 119 σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Χαλκιδέων αποφασίστηκε η αύξηση του ωραρίου από τρεις σε έξι ώρες ημερησίως. Η αύξηση του ωραρίου κρίθηκε αναγκαία για να καλυφτούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων και η οικονομική κάλυψη των επιπλέον ωρών θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Χαλκιδέων.

Στην τοποθέτησή της η δήμαρχος Έλενα Βάκα, επεσήμανε ότι οι σχολικές καθαρίστριες με το επιπλέον ωράριο αυξήθηκαν σε σχέση με την περσινή περίοδο, που ήταν 34, ενώ υπογράμμισε για ακόμα μια φορά ότι πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής είναι η πολιτεία να καλύπτει πλήρων τις ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Πάνος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης σημείωσε ότι ο αριθμός των 41 σχολικών καθαριστριών είναι ικανοποιητικός και καλύπτει τις ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Ενώ η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρανέτα Τσιβίκα, υπογράμμισε ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες αφού τα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων είναι 136 και οι καθαρίστριες πολύ λιγότερες.