MY KTEO

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Πραγματοποιείται η τελευταία του επιθυμία στον Πειραιά


Η Νάντια Μουρούζη μίλησε στην εκπομπή «Γειά σου» για την τελευταία επιθυμία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ που πρόκειται να παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τη Δευτέρα 29/1.

Γράφει η Δήμητρα Νικολάου

Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία από το Κανάλι Ένα και βοήθεια από τον Δήμο Πειραιά, θα γίνει πραγματικότητα η τελευταία επιθυμία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον πολιτισμό κυρίως. Είναι μια πρωτοβουλία από το Κανάλι Ένα του Πειραιά στο οποίο ο Δημήτρης ήταν ιδρυτικό στέλεχος. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ μου είχε πει «Αμα φύγω από τη ζωή τι θα γίνουν όλα αυτά». Κι εγώ του είχα δώσει μια υπόσχεση ότι θα το φροντίσω.

Ήταν ηθική δέσμευση στον Δημήτρη γιατί υπάρχουν τόσα αντικείμενα αυθεντικά. Συνέβησαν πολλά πράγματα με το Θεατρικό Μουσείο που έχει κλείσει και πρέπει να ξαναγίνει, γιατί έχουμε τόσο πλούτο από θεατρικές παραστάσεις.

Το καμαρίνι επιλεμήθηκε ο σπουδαίος σκηνογράφος Μανώλης Παντελιδάκης. Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ είναι καλεσμένος στην παρουσίαση και βεβαίως θα έρθει. Υπάρχουν ταμπακιέρες, τα γυαλάκια του, το κοστούμι του Ιάσονα που φορούσε στη Μήδεια. Θα παραστούν και θα μιλήσουν η Άννα Φόνσου, η Ρούλα Πατεράκη, ο Ρήγας Αξελός», είπε στη Μαρία Μπακοδήμου.




iEidiseis.gr