MY KTEO

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Στη Χαλκίδα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Αυτοδιοικητικοί από όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκαν το Σάββατο το πρωί στη Χαλκίδα με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.
Στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας από νωρίς άρχισαν να φτάνουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από δήμους της Περιφέρειας, όπου και τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές, αλλά και να μιλήσουν για  τις επικείμενες διεργασίες για την εκλογή του νέου προέδρου.

Παρόντες όμως ήταν επίσης οι βουλευτές Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης και Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη και Ευρυτανίας Θωμαΐς Οικονόμου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, αλλά και αυτοδιοικητικοί του Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους παρόντες αιρετούς να έχουν δύναμη και κουράγιο για να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους και με αφορμή τα όσα η πίτα έγραφε πάνω αναφέρθηκε στη σημασία της ενότητας και της συνεργασίας μεταξύ των αυτοδιοικητικών για το καλό του τόπου και των πολιτών του.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΕΔ και πρώην δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, αναφέρθηκε στην φιλοξενία τόσο της δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αλλά και του δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά, αφού την Παρασκευή το απόγευμα η ΠΕΔ συνεδρίασε στο δημαρχείο στα Ψαχνά. Ο πρόεδρος μίλησε για την καλή συνεργασία που είχαν τα μέλη της ΠΕΔ την προηγούμενη θητεία και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι έτσι θα συνεχίσουν και την επόμενη δημοτική περίοδο. 

Για την καλή συνεργασία που είχε τα προηγούμενα χρόνια με όλους τους δημάρχους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μίλησε και ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός. Τους ευχαρίστησε δημόσια. «Δουλέψαμε πολύ, δουλέψαμε μαζί. Πετύχαμε, ενδεχομένως όχι πάντα και όχι στον βαθμό που θα θέλαμε, αλλά δεν αφήσαμε καμία μάχη να περάσει δίπλα μας και να μην τη δώσουμε» είπε μεταξύ άλλων ο Φάνης Σπανός.

Στο βήμα αμέσως μετά ανέβηκε η οικοδέσποινα και δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η οποία μίλησε για τον Δήμο Χαλκιδέων και για κάθε μια δημοτική ενότητα και τον «γνώρισε» στους παρευρισκομένους μέσα από ένα βίντεο. «Είναι ένας Δήμος που τα έχει όλα» είπε η δήμαρχος και σημείωσε ότι πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης στην ΚΕΔ, αφού εκτός από αστικό ιστό, έχει κοινότητες μεγάλες και μικρές, ημιορεινές περιοχές και πληθυσμό που ασχολείται ακόμα και με την κτηνοτροφία και την αγροτική παραγωγή. Αλλά και ένας Δήμος που έχει έντονη την τουριστική ανάπτυξη.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η διευθύντρια της ΠΕΔ Λίτσα Γεραντώνη, η οποία δήλωσε περήφανη που υπηρετεί τον θεσμό και τους ανθρώπους του.

Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση από την ΠΕΔ των αυτοδιοικητικών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που αποχώρησα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων και του πρώην νομάρχη, αντιπεριφερειάρχη και δήμαρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά. Ενώ και ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, τίμησε τον Θανάση Μπουραντά για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.