Το Ίντερνετ δεν ήταν ποτέ αθώο. Ούτε φυσικά και η Google, ως η πιο γνωστή μηχανή αναζήτησης. Για την ακρίβεια, το Ίντερνετ θύμιζε ανέκαθεν Big Brother ενώ τα τελευταία χρόνια, αυτό το έχουμε με κάποιον τρόπο επιβεβαιώσει. Χωρίς να θέλουμε να σε τρομάξουμε, έχουμε να σου πούμε κάτι που ίσως βέβαια ήδη ξέρεις. Ότι δηλαδή οτιδήποτε και αν κάνεις στο Ίντερνετ δεν περνάει απαρατήρητο. Τα ίχνη που αφήνεις εκεί δε σβήνονται εύκολα, για την ακρίβεια δε σβήνονται ποτέ, ενώ αν προσπαθήσεις να διαπράξεις κάποια παρανομία, ή αν έστω αναρωτηθείς για κάποια παρανομία ή γενικά για κάτι ύποπτο, τότε να είσαι σίγουρος πως αυτό δε θα μείνει κρυφό.
Με λίγα λόγια δηλαδή, σου λέμε πως υπάρχουν πράγματα και λέξεις, που καλό θα ήταν να μην αναζητήσεις online γιατί σίγουρα, θα χτυπήσουν στην Google κάποιου είδους καμπανάκι. Και αν αναρωτιέσαι ποιες είναι αυτές οι "απαγορευμένες" λέξεις, τότε απλώς συνέχισε να διαβάζεις. Η λέξη Larvae είναι μία από τις λέξεις που θα ήταν καλό να μην αναζητήσεις αφού αναφέρεται στη στοματική μυΐαση, μία αρκετά ανησυχητική κατάσταση. Άλλη μία λέξη που δεν πρέπει να googlάρεις είναι ο ιατρικός όρος Degloving, που περιγράφει έναν σοβαρό τραυματισμό, αλλά και η λέξη Fournier που αντιστοιχεί στη γάγγραινα του Fournier. Τέλος, δύο ακόμα "απογορευμένες" λέξεις που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα είναι το Krokodil, η ονομασία δηλαδή του οπιοειδούς φαρμάκου δεσομορφίνη, και το Harlequin ichthyosis που αφορά μία εξαιρετικά σπάνια δερματική πάθηση που εμφανίζεται στα νεογέννητα.
Η Google σβήνει λογαριασμούς. Αλλά γιατί;
Συνεπώς, αυτό που καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω, είναι πως η Google ανησυχεί σαν άλλος Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οι παραπάνω λέξεις δηλαδή, είναι κάπως απαγορευτικές γιατί αφορούν σοβαρές παθήσεις οι οποίες είναι κολλητικές και άρα επικίνδυνες. Και τώρα που έμαθες ποιες είναι αυτές οι λέξεις και τι περίπου σημαίνουν, ελπίζουμε να μη θελήσεις να μάθεις περισσότερα για αυτές. Ή έστω, αν όντως θελήσεις να μάθεις περισσότερα, να ανοίξεις απλώς μία εγκυκλοπαίδεια. Αλλά όπως και να έχει, απλώς μην τις αναζητήσεις. Και αν το κάνεις, μην πεις μετά ότι δε σε προειδοποιήσαμε...
Esquire.gr