MY KTEO

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε προσυνεδριακούς ρυθμούς οι δυο ΟΜ Χαλκίδας – Τριπλή η κάλπη της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου (ΦΩΤΟ)


Σε εκλογές με τριπλή κάλπη θα πάνε τα μέλη των δυο Οργανώσεων Μελών Χαλκίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου με σκοπό να εκλέξουν το συντονιστικό γραφείο ΟΜ Χαλκίδας, τη
Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας και τους εκπροσώπους στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος.

Σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη το απόγευμα οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Χαλκίδας 1 και 2 ενημερώθηκαν από τον συντονιστή της Ν.Ε. Εύβοιας Δημήτρη Φωκά και την αν. συντονίστρια Ζωή Λιβανίου, σχετικά με την παραπάνω διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αλλά και τον οδικό χάρτη μέχρι το συνέδριο, το οποίο θα λάβει χώρα σε τρεις περίπου εβδομάδες.

Τα 1000 περίπου εγγεγραμμένα μέλη στις δυο ΟΜ έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα και για τις τρεις κάλπες, αλλά αν εκλεγούν στις δυο πρώτες, τότε θα πρέπει να επιλέξουν ένα από τα δυο κομματικά όργανα, ενώ σε κάθε περίπτωση μπορούν να κρατήσουν τη θέση του εκπροσώπου στο συνέδριο, αν εκλεγούν.

Στο βήμα ανέβηκαν ο βουλευτής Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου και τα μέλη της Κ.Ε. Δημήτρης Αναγνωστάκης και Αλεξάνδρα Θαλασσινού, οι οποίοι και αναφέρθηκαν στις θέσεις του κόμματος πάνω σε θέματα επικαιρότητας όπως είναι η κατάσταση στην παιδεία και στην υγεία, αλλά και στο πως θα μπει τέλος στην εσωστρέφεια, που διέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ αρκετά ήταν και τα μέλη των δυο ΟΜ που μίλησαν.

Ο δρόμος προς το συνέδριο κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα είναι, όπως σημείωσαν με τον ένα ή άλλο τρόπο όσοι πήραν το λόγο. Όλοι όμως δήλωσαν επίσης έτοιμοι να βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όσα θλιβερά έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα στο εσωτερικό του κόμματος και να κοιτάξουν μπροστά, αφού μοναδικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί.