MY KTEO

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας στις 28 Φλεβάρη

 


Στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας στις 28 Φλεβάρη και την κλιμάκωση της διεκδίκησης στους χώρους δουλειάς, ρίχνονται Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα της Στερεάς και Εύβοιας, προγραμματίζοντας γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις, αλλά και δυναμώνοντας την έκφραση αλληλεγγύης και τον κοινό αγώνα με τους βιοπαλαιστές αγρότες.

 Ήδη, απόφαση για απεργία στις 28 Φλεβάρη έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Λαμίας, Λιβαδειάς και Φωκίδας, καθώς και συνδικάτα της περιοχής

 Στην Εύβοια, σε συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, στην οποία παρευρέθηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρησιακών Σωματείων του κλάδου στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, ΜΙΜΙΚΟΣ, ΑΓΡΟΖΩΗ και ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, μπήκε ένας πρώτος σχεδιασμός για την οργάνωση της απεργίας της 28 Φλεβάρη, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης όλων των σωματείων για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πτηνοτροφικών επιχειρήσεων στην Εύβοια. Τα παραπάνω Σωματεία βρίσκονται σε διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με το Σωματείο ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ να έχει συνάντηση με την εργοδοσία, μετά και την πίεση που άσκησε προκηρύσσοντας δίωρη στάση εργασίας.

 Επίσης σε Γενική Συνέλευση για την προετοιμασία της απεργίας και των διεκδικήσεων των εργαζομένων του κλάδου καλεί και το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας, για την Κυριακή 11 Φλεβάρη, στις 6μμ, στην αίθουσα του Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στη Χαλκίδα. Μάλιστα για την προετοιμασία της γενικής συνέλευσης και της απεργίας το Συνδικάτο της Βοιωτίας πραγματοποίησε εξόρμηση στο εργοστάσιο της Coca Cola στο Σχηματάρι.

 Πρωτοβουλίες για την οργάνωση στα απεργίας παίρνει και το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας καλώντας σωματεία και εργαζόμενους σε σύσκεψη στο Αλιβέρι, σήμερα Τετάρτη 7 Φλεβάρη, στις 7:30μμ, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου και στη Χαλκίδα, αύριο Πέμπτη 8 Φλεβάρη, στις 7:00μμ, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.