MY KTEO

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Επιστολή διαμαρτυρίας Ιατρών Κέντρου Υγείας Ψαχνών προς τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ:«Ζητάμε να ανακαλέσετε την εντολή μετακίνησης Ιατρών στο Π.Π.Ι. Σκύρου»


 Επιστολή διαμαρτυρίας στέλνουν στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Ψαχνών με την οποία εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους στην μετακίνηση του ιατρικού προσωπικού από το Κ. Υ Ψαχνών στο Π. Π. Ι. Σκύρου

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι γιατροί, πριν από τα Χριστούγεννα τους κοινοποιήθηκε απόφαση από την 5η ΥΠΕ για μετακινήσεις Ιατρών μια εβδομάδα κάθε μήνα από τα Ψαχνά  στο Π. Π. Ι. Σκύρου για κάλυψη έκτακτων αναγκών.

 Κάτι τέτοιο διαταράσσσει την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου υγείας όπως σωστά αναφέρουν στην επιστολή τους, αλλά και προσβάλλει την ιατρική τους οντότητα για τους λόγους που εξηγούν αναλυτικά.

 Για το αίτημα των Ιατρών του Κέντρου Υγείας ψήφισμα εξέδωσε και το Δημοτικό συμβούλιο, ενώ  σύμφωνη είναι και ολόκληρη η τοπική κοινωνία των Ψαχνών.

 Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως το κέντρο υγείας Ψαχνών εξυπηρετεί καθημερινά ολόκληρο τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και οι Γιατροί δεν περισσεύουν…

 Διαβάστε την επιστολή των Ιατρών του Κέντρου Υγείας Ψαχνών

 Προς Διοικητή 5ης ΥΠΕ                                                

 Αξιότιμε κ. Διοικητά,

 Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα μας ανακοινώθηκε ότι επίκεινται μετακινήσεις για αόριστο χρονικό διάστημα ενός εξ ημών κάθε φορά, για μια εβδομάδα κάθε μήνα, στο Π.Π.Ι Σκύρου για κάλυψη “έκτακτων αναγκών”.

 Κατ αρχάς αναρρωτιόμαστε πόσο “έκτακτες” είναι αυτές οι ανάγκες μιας και υπήρχαν τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2023, οπότε και καλύφθηκαν από ιατρό του δικού μας κέντρου υγείας ύστερα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οικειοθελώς δηλαδή.

 Επιπρόσθετα εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας γιατί για ακόμη μια φορά το Κ.Υγ.Ψαχνών (και ενώ δεν είναι το κοντινότερο Κ.Υγ) αντιμετωπίζεται ως στρατόπεδο νεοσύλλεκτων που περιμένουν κάθε μήνα το φύλλο πορείας προκειμένου να μάθουν πού θα στρατοπαιδεύσουν. Υπενθυμίζουμε συνοπτικά τα τελευταία 3 χρόνια.

 

– Μετακίνηση ιατρού στο ΓΝ Καρύστου 6/2022

 

– Μετακίνηση 3 ιατρών στο ΤΕΠ ΓΝ Χαλκίδας 6/2023

 

– Μετακίνηση 3 ιατρών στο ΤΕΠ ΓΝ Χαλκίδας 7/2023

 

– Μετακίνηση 2 ιατρών στο ΤΕΠ ΓΝ Χαλκίδας 8/2023

 

– Μετακίνηση  ιατρών στο ΤΕΠ ΓΝ Χαλκίδας

 

– Μετακίνηση 2 ιατρών στην κλινική covid (μια εκ των οποίων Δέδε Βασιλική) του ΓΝ Χαλκίδας

 

– Μετακίνηση ιατρού (Δέδε Βασιλική)  στην κλινική covid του ΓΝ Χαλκίδας

 

– Μετακίνηση 2 ιατρών(μια εκ των οποίων Δέδε Βασιλική)  στην κλινική covid του ΓΝ Χαλκίδας

 

– Μετακίνηση 2 ιατρών (μια εκ των οποίων Δέδε Βασιλική) στην ΤΟΜΥ Δροσιάς.

 

– Μετακίνηση ιατρού (Δέδε Βασιλική) στο Π.Π.Ι Σκύρου. 1/2024

 

Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε τις μετακινήσεις ιατρών που έχουν γίνει στο παρελθόν (στο Παιδιατρικό, στο Ουρολογικό, στο Χειρουργικό, στο Καρδιολογικό,στο ΤΕΠ του ΓΝ Χαλκίδας),  ή εξακολουθούν να γίνονται (στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στο ΤΕΠ του ΓΝ Χαλκίδας, στο Κ.Υγ. Σχηματαρίου) με τη συναίνεσή μας .

 Η τακτική αυτή των αλλεπάλληλων μετακινήσεων με τη μορφή “εντέλλεσθαι” αφενός διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου υγείας, αφετέρου είναι προσβλητική για την ιατρική μας οντότητα. Η άσκηση πλανοδιακής ιατρικής είναι ενάντια στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και εκ διαμέτρου αντίθετη με τα καθήκοντα του οικογενειακού-προσώπικού γιατρού τα οποία υπηρετούμε. Το μόνο που επιτυγχάνει είναι να κοροϊδεύει τους πολίτες ότι δήθεν λύνεται το πρόβλημα της έλλειψης ιατρού. Παράλληλα να σας υπενθυμίσουμε ότι απευθύνεστε σε ιατρούς ηλικίας 47-62 ετών με αντίστοιχες οικογενειακές υποχρεώσεις και βιολογικές αντοχές. Τέτοιες λοιπόν πρακτικές είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία ενός ασφυκτικού εργασιακού περιβάλλοντος το οποίο εξωθεί σε μαζικές παραιτήσεις.

 Ζητάμε να ανακαλέσετε την εντολή μετακίνησης και να προκηρύξετε τις κενές οργανικές θέσεις στο Π.Π.Ι Σκύρου δίνοντας κίνητρα ώστε να καλυφθούν άμεσα με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

 

Συνέλευση ιατρών του Κέντρου Υγείας Ψαχνών