MY KTEO

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Απάντηση στην ερώτηση που κατατέθηκε από την Κατερίνα Καζάνη, για την εξαίρεση δικαιούχων από την αύξηση 8% του παραπληγικού επιδόματος


Απάντηση έλαβε η βουλευτής Κατερίνα Καζάνη σχετικά με τις ανισότητες που προκλήθηκαν από τις διατάξεις του ν. 5043/2023 περί αύξησης επιδομάτων που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία από τον eΕ.Φ.Κ.Α. και τον Ο.Π.Ε.Κ.Α.

Απάντηση έλαβε η βουλευτής νομού Ευβοίας Κ. Καζάνη στην ερώτηση που κατέθεσε, με συναδέλφους, προς το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σχετικά με την εξαίρεση δικαιούχων από την αύξηση 8% του παραπληγικού επιδόματος. Δεκάδες οικογένειες που αιτήθηκαν το ποσό της αύξησης ενημερώθηκαν ότι δεν το δικαιούνται λόγω διατυπώσεων της διάταξης και απαιτείται εγκύκλιος ή τροποποίηση της διάταξης ώστε να περιλάβει και τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με την απάντησή του, ενημερώνει ότι αξιολογεί το ζήτημα και εξετάζει τις δυνατότητες για την όσο το δυνατό ταχύτερη επίλυσή του.

Η κα Καζάνη αναμένει την άμεση διευθέτηση του ζητήματος και δεσμεύεται να προβεί σε περαιτέρω παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων των ΑμΕΑ συμπολιτών μας.