MY KTEO

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Όχι της Κοινότητας Χαλκίδας στην παραχώρηση χώρων στάθμευσης επί της λεωφόρου Βενιζέλου μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης (ΦΩΤΟ)

Δεν ξεκίνησε καλά η χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας Χαλκίδας, με τον Βασίλη Στύλο από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης  να θέτει θέμα για τον χρόνο και τρόπο που λαμβάνουν οι σύμβουλοι τις εισηγήσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και να ζητάει επίμονα σχετικές διευκρινήσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου Κυριάκου Παλιβάκη ότι τηρείται η νομοθεσία.

Αντιδρώντας ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου της Κοινότητας Γιάννης Μπιλάλης έκανε λόγο για πυροτεχνήματα από πλευράς της αντιπολίτευσης με την Σόνια Μαραντίδου από την παράταξη της αντιπολίτευσης να σχολιάζει ότι αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί δεν ευνοούν το κλίμα ομόνοιας που όλοι συμφώνησαν στην πρώτη συνεδρίαση να τηρήσουν.

Οι τόνοι γρήγορα χαμήλωσαν και σε διάστημα μίας περίπου ώρας το συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας αποφάσισε ομόφωνα για 49 θέματα εντός και εκτός ημερήσιας διάταξης.

Στην μεγάλη πλειονότητά τους αφορούσαν την γνωμοδότηση για χορήγηση αδειών χρήσης κοινόχρηστων χώρων και τη χορήγηση αδειών παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής.

Δύο όμως ήταν τα θέματα που ξεχώρισαν και κατά κάποιο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους. Επρόκειτο για την κατάργηση των θέσεων στάθμευσης στην λεωφόρο Ελ.Βενιζέλου των οχημάτων του ΕΚΑΒ και για την παραχώρηση αυτών για τις ανάγκες του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας.

Σύμφωνα και με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας το συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά για την κατάργηση των θέσεων στάθμευσης στην λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου των οχημάτων του ΕΚΑΒ, αφού ο σταθμός των οχημάτων του ΕΚΑΒ έχει μεταφερθεί στον χώρο του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Σχετικά με την παραχώρηση των θέσεων αυτών για τις ανάγκες του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας, το συμβούλιο αποφάσισε επίσης ομόφωνα και όπως η υπηρεσία εισηγήθηκε, να γνωμοδοτήσει να μην γίνει καμιά παραχώρηση χώρου στάθμευσης επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης.