MY KTEO

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Κοπή βασιλόπιτας στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς Χαλκίδας


Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ.κ. Γεώργιου, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς Χαλκίδας.

Ο  Μητροπολίτης, τίμησε με την παρουσία του και συγκίνησε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ευλόγησε τη βασιλόπιτα, αντάλλαξε ευχές, συνομίλησε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και Τοπικούς Άρχοντες.



Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  κ.κ. Γεώργιος συνοδευόταν από τον Διάκονό του ενώ τον υποδέχθηκαν στον χώρο του σχολείου οι εφημέριοι της ενορίας του Ιερού Ναού  του Αγ. Γεωργίου  Δροσιάς πατήρ  Λάμπρος και πατήρ Διονύσιος και οι εφημέριοι της ενορίας του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Δροσιάς πατήρ Δημήτριος και πατήρ Νικόλαος.

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ανθηδόνας  κ. Καρβούνης Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δροσιάς κ. Νίκος Αφένδρας.

Επίσης, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Γεωργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού Δροσιάς κ. Προγκάκης Παρασκευάς και ο κοινοτικός σύμβουλος και (αντιπρόεδρος δημτο χαλκιδας) Αθηναίος Δημήτρης

Η Εκπαιδευτική κοινότητα του  Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς Χαλκίδας ευχαριστεί θερμά τον Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας & Αυλίδος κ.κ. Γεώργιο για τις διδαχές και τις νουθεσίες αγάπης και προσφοράς προς τους μαθητές,  τις μαθήτριες και τους  εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Με αφορμή τον εορτασμό των «Τριών  Ιεραρχών»  οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης έψαλαν το «Απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών» και  ο Σεβασμιότατος ποιμενάρχης,  μίλησε για τους «Τρεις Ιεράρχες» οι οποίοι είναι  προστάτες της Παιδείας, έζησαν σε μια εποχή αρκετά δύσκολη και διακρίθηκαν για την αγάπη τους στο Θεό, την υποδειγματική τους ζωή και το κοινωνικό τους έργο που διαπνέεται από αγάπη και εθελοντική προσφορά στον πλησίον τους.

«Ευχαριστούμε θερμά, την πρόεδρο κ. Χριστοδούλου Ειρήνη, την Αντιπρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που στέκονται πάντα δίπλα μας, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τις βασιλόπιτες (14 στον αριθμό) και την προσφορά του δώρου στους μαθητές/-τριες, που τους έτυχε το φλουρί.

Το φλουρί της βασιλόπιτας για τους παρευρισκόμενους το κέρδισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος.

Ευχόμαστε μια καλή ευλογημένη χρονιά, με υγεία αγάπη και ειρήνη!», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση