MY KTEO

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Ο Γιώργος Σταθάκης από τη Χαλκίδα: «Στο κέντρο παρατηρείται συνωστισμός από τη Νέα Δημοκρατία, το παλιό ΠΑΣΟΚ και τον νέο ΣΥΡΙΖΑ» (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Παρουσία τριών πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, των Γιώργου Σταθάκη, Βαγγέλη Αποστόλου και Δημήτρη Βίτσα, έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας η πρώτη ανοιχτή συνέλευση της Νέας Αριστεράς στη Χαλκίδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ανά την Ελλάδα παρεμβάσεων του νέου σχηματισμού, με σύνθημα «Κάνε τη Νέα Αριστερά δική σου υπόθεση - Να γίνουμε η φωνή της κοινωνίας».

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού δημαρχείου στην οδό Αβάντων, μπορούσε κανείς να διακρίνει πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την Εύβοια, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά και νέα πρόσωπα, η παρουσία των οποίων δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι ο νέος πολιτικός σχηματισμός με την ονομασία Νέα Αριστερά έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα να μετασχηματιστεί σε κόμμα, που μπορεί να εκφράσει ένα μέρος της κοινωνίας που έρχεται από τα «αριστερά».

Σε αυτό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και ο κεντρικός ομιλητής Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι η Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς και όσοι τάσσονται στο πλευρό της επικεντρώνονται στην οργάνωση της βάσης και στην προετοιμασία του προγραμματικού λόγου με στόχο τις ευρωεκλογές, αλλά και στην εδραίωση του νέου κόμματος που θα προκύψει από τις διεργασίες που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα.

Επίσης τόνισε ότι βασικός αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία και αναφέρθηκε στις καταστροφικές για την κοινωνία πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του μίλησε για τους λόγους που οδήγησαν στην εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Εστίασε στην αδυναμία να περαστεί στην κοινωνία το έργο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως το αντίπαλο δέος, η εναλλακτική λύση, απέναντι στην Νέα Δημοκρατία, αφού ακολούθησε λάθος στρατηγική. Από τη μια εστίασαν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη κι όχι στην πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του και από την άλλη εισχώρησαν στο κόμμα, στα πλαίσια της διεύρυνσης, πρόσωπα που δεν ενίσχυσαν την αξιοπιστία του.

Αυτό το κενό που δημιουργείται στα «αριστερά» ευελπιστεί και μπορεί, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, να καλύψει η Νέα Αριστερά. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, που συνωστίζεται, πάντα κατά τον κ. Σταθακη, στο κέντρο μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και το παλιό ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα εξήγησε και τους λόγους αποχώρησης των κορυφαίων στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εκλογή Κασσελάκη σηματοδότησε τη συνέχιση της αποτυχημένης στρατηγικής της περιόδου 2019-23 επί το συντηρητικότερο και ότι ενσωματώθηκε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ η «αντιΣΥΡΙΖΑ» ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας.























Δείτε στα παρακάτω βίντεο τι είπε ο Γιώργος Σταθάκης στην ομιλία του, αλλά και τι δήλωσε αποκλειστικά στην κάμερα του eviatop: