MY KTEO

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Ποια οριστική λύση προκρίνεται σύμφωνα με την Έλενα Βάκα για το κτίριο των ΕΠΑΛ Χαλκίδας με τα μέχρι τώρα πορίσματα της γεωτεχνικής έρευνας (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε ακόμα μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκίδας τέθηκε το θέμα της στατικότητας του κτιριακού συγκροτήματος όπου στεγάζονται τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Αυτή τη φορά ήταν ο δημοτικό σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Νικολάου που έθεσε το θέμα στην  πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας το μεσημέρι της Τετάρτης. Έκανε λόγο μεταξύ άλλων για ακατάλληλα έως και επικίνδυνα σχολικά κτίρια και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τη δήμαρχο Έλενα Βάκα να γνωστοποιήσει τι αναφέρουν οι μελέτες για το κτίριο των ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Η Έλενα Βάκα σημείωσε ότι το κτίριο των ΕΠΑΛ έχει την ίδια επικινδυνότητα με όλα τα κτίρια που χτίστηκαν πριν το 1894. Ενημέρωσε όμως ότι ολοκληρώθηκε η στατική μελέτη για το κτίριο και δεν βρέθηκε κάτι ανησυχητικό. Ενώ η σύμφωνα με την γεωτεχνική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν προβλέπονται περαιτέρω καθιζήσεις. Μάλιστα σημείωσε ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα αυτή τότε θα αποφασιστεί και ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση.

Σύμφωνα με την δήμαρχο ένα είναι το ερώτημα: Ποια είναι η ενδεδειγμένη οριστική λύση; Το οποίο θα απαντηθεί με την ολοκλήρωση της γεωτεχνικής έρευνας. Οι πιθανές απαντήσεις όμως είναι τρεις: Πρώτον αναζήτηση νέας έκτασης και κατασκευή νέου κτιρίου, δεύτερον στο υπάρχον οικόπεδο γκρεμίζεται το κτίριο και κατασκευάζεται νέο από την αρχή ή τρίτον γίνεται ανακατασκευή του υπάρχοντος κτιρίου. Όπως είπε η δήμαρχος προς το παρόν με τα μέχρι τώρα πορίσματα προκρίνεται η τρίτη απάντηση-οριστική λύση.

Κλείνοντας η Έλενα Βάκα έκανε γνωστό ότι έχουν ήδη δοθεί περίπου 500χιλ. ευρώ για εργασίες στο υπάρχον κτίριο, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν στην ενίσχυση των τοίχων και των κολώνων και στην αφαίρεση των επικίνδυνων και σαθρών υλικών.