MY KTEO

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

«Έδωσαν τα χέρια» η αντιδήμαρχος Δήμητρα Σακελλαράκη και οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης ενόψει των αποκριάτικων εκδηλώσεων (ΦΩΤΟ)

«Θα είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε» διαβεβαίωσαν με ένα στόμα μια φωνή την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων Δήμητρα Σακελλαράκη, οι εκπρόσωποι των φορέων, που συμμετείχαν στη συνάντηση για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η αντιδήμαρχος ενόψει των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο πλαίσιο του φετινού «Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας» έχει προγραμματίσει μια σειρά από συναντήσεις με συλλόγους και φορείς της Χαλκίδας, ώστε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους και κυρίως τη συνεργασία τους. «Η επιτυχία των εκδηλώσεων δεν επιδιώκουμε να είναι του Δήμου Χαλκιδέων, αλλά μια συλλογική επιτυχία» είπε στο πλαίσιο αυτό η Δήμητρα Σακελλαράκη στη συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο προϊστάμενος του Τομέα Ανάπτυξης του ΟΛΝΕ Γιώργος Πάνος, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας Μιλτιάδης Χέλμης και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας και του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης «Ξένιος Ζευς».

Κατά τη συνάντηση, η αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται για το φετινό Θαλασσινό Καρναβάλι και υπογράμμισε ότι «θα έχει ως κύριο στοιχείο τη θάλασσα, θα είναι εντυπωσιακό και θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονα μέσα». Δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με την τελετή λήξη, που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή των Αποκρεών στο Στενό του Ευρίπου, παρά αρκέστηκε να γνωστοποιήσει ότι θα κυριαρχεί ο ήχος και ο φως και ότι θα κλείσει με μια μεγάλη συναυλία.

Επιπλέον, σημείωσε ότι θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις και τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα της Αποκριάς. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς με τη συμμετοχή των συλλόγων της πόλης. Για αυτή την εκδήλωση ζήτησε και τη συμμετοχή του Σωματείου Εστίασης «Ξένιος Ζευς», οι εκπρόσωποι του οποίου δεσμεύτηκαν σχετικά. Ενώ την Κυριακή 10 Μαρτίου θα λάβουν χώρα, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια «Τα γαϊτανάκια του Ευρίπου».

Η πεζοπόρα καρναβαλική παρέλαση θα λάβει χώρα με τη συμμετοχή των συλλόγων της πόλης το Σάββατο 16 Μαρτίου το απόγευμα. Μάλιστα οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας συμφώνησαν την ημέρα εκείνη τα εμπορικά καταστήματα της πόλης να παραμείνουν ανοιχτά στα πρότυπα της Λευκής Νύχτας.

Επίσης, την Τσικνοπέμπτη το Μουσικά Σύνολα του Δήμου Χαλκιδέων θα δίνει ο στίγμα των ημερών παίζοντας μουσική στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας, ενώ παράλληλα τις δυο τελευταίες ημέρες πριν τη Καθαρά Δευτέρα οι σύλλογοι της πόλης θα πραγματοποιούν παράλληλες εκδηλώσεις στο πνεύμα των Αποκρεών.

Η αντιδήμαρχος σημείωσε ότι μπορεί ο προϋπολογισμός να είναι περιορισμένος εξαιτίας και της μεταβατικής περιόδου από την κατάργηση του ΔΟΑΠΠΕΧ και ότι «θα απλώσουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα», αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα γίνουν εκπτώσεις στην ποιότητα των εκδηλώσεων.

«Η συνεργασία όλων των φορέων θα φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εκτός όμως από την καλή διάθεση, πρέπει να βάλουμε και το χέρι στην τσέπη» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης ξεκαθαρίζοντας ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα στηρίξει στην πράξη τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Χαλκιδέων. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του προϊσταμένου του Τομέα Ανάπτυξης του ΟΛΝΕ Γιώργου Πάνου, ο οποίος τόνισε ότι ο Οργανισμός έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή και δήλωσε πεπεισμένος ότι θα αφήσει το στίγμα της. Ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας Μιλτιάδης Χέλμης υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί βάρος και στην επικοινωνία των εκδηλώσεων και έξω από τα όρια της Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας η αντιδήμαρχος συμφώνησε με τους εκπροσώπους των φορέων ότι πρέπει να γίνονται συχνότερα παρόμοιες συναντήσεις ενόψει και των εκδηλώσεων του καλοκαιριού και των Χριστουγέννων. Έτσι το ραντεβού ανανεώθηκε για μετά τις αποκριές και με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στις εκδηλώσεις, αλλά και στον στολισμό της πόλης την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.