MY KTEO

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Αποζημιώσεις και πολύωρες συνεδριάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου χωρίς διαλείμματα και φαγητό!


Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Στερεάς Ελλάδας στις 26 Ιανουαρίου και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βασίλης Λύκος, μεταξύ άλλων, έθεσε και ζητήματα αποζημιώσεων, και πολύωρων συνεδριάσεων χωρίς διαλείμματα και φαγητό.

Ο κ. Λύκος αναφέρθηκε στην ορκωμοσία της Περιφερειακής Αρχής η οποία έγινε τέλος του 2023, σε προηγούμενο δηλαδή οικονομικό έτος και ζήτησε να βρεθεί λύση ώστε οι περιφερειακοί σύμβουλοι που πήγαν στη Λαμία από την Εύβοια και τη Βοιωτία κυρίως, από νομούς δηλαδή που είναι μακριά από τη Λαμία, να λάβουν την αποζημίωση για την ημέρα της ορκωμοσίας.

Επίσης ο κ. Λύκος αναφέρθηκε και στην αποζημίωση για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και όπως είπε «Εμείς που ερχόμαστε από μακριά και δεν έχουμε έμμισθες θέσεις πληρώνουμε από την τσέπη μας και τα παίρνουμε μετά από τέσσερις μήνες. Ζητώ για όσους έρχονται από μακριά να γίνεται προπληρωμή και μετά να γίνεται η εκκαθάριση».

Και τέλος ο κ. Λύκος αναφέρθηκε στη μεγάλη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης, η οποία ξεπέρασε τις 8 ώρες και στο γεγονός ότι δεν έκαναν διάλειμμα και η περιφέρεια δεν φρόντισε να προσφέρει ούτε ένα σάντουιτς.