MY KTEO

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΝΕΕΓΥΛ Χαλκίδας για τη σύμπτυξη τμημάτων του σχολείου – Τι δήλωσε στο eviatop η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπασούκου


Σε διαμαρτυρία μπροστά από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Εύβοιας στη Χαλκίδα, προχώρησε σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Χαλκίδας, που εναντιώνεται στην σύμπτυξη τμημάτων του σχολείου.

Σήμερα το πρωί, γονείς από την Εύβοια και τη Βοιωτία συναντήθηκαν υπό βροχή έξω από το δικαστικό μέγαρο στη Χαλκίδα και στη συνέχεια όλοι μαζί πήγαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ευβοιας, στην οδό Κριεζή, όπου και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Κάθετα αντίθετος στην σχετική απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δήλωσε ο Σύλλογος και ξεκαθάρισε ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να την κάνει αποδεκτή. «Θέλουν να εγκλωβίσουν 10 με 12 παιδιά σε αίθουσες κλουβιά, αντί να κάνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών» είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΝΕΕΓΥΛ Χαλκίδας Μαρία Μπασούκου. «Πετάνε τις ευθύνες σαν μπαλάκι του τένις ο ένας στον άλλον. Είναι ξεκάθαρο ότι το σύστημα χωλαίνει και την πληρώνουμε εμείς και τα παιδιά μας»

Κάτω από την πίεση του Συλλόγου, από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσαν ότι τελικά θα παγώσουν την απόφαση αυτή, προκειμένου να δοθεί χρόνος στο σχολείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην προχωρήσει η σύμπτυξη των τμημάτων και να συνεχίσει τη λειτουργία του ως έχει. «Με λίγα λόγια πρέπει ο γονιός να εποπτεύει αν γίνονται σωστά η διαδικασίες» σημείωσε η κ. Μπασούκου και τόνισε ότι ο Σύλλογος παραμένει σε εγρήγορση.

Επίσης, ο Σύλλογος ζητά να καλυφθεί και η θέση νοσηλευτή, αφού αυτή την στιγμή τις ανάγκες του σχολείου τις καλύπτει ο ένας εκ των δυο νοσηλευτών του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας.

Και σε αυτή την περίπτωση όμως χρειάστηκε η παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που απείλησε ότι θα προσφύγει στο εισαγγελέα ανηλίκων, αφού από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και πριν λίγες ημέρες δεν υπήρχε νοσηλευτής το σχολείο.