MY KTEO

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Ανδρέας Γεωγίου για Famagusta: Η Σοφία γνώριζε πως η μάνα του Μάικλ ζει και τον ψάχνει - Πότε θα ξαναβρεθούν


Ο Ανδρέας Γεωργίου μίλησε για το making of της σειράς Famagusta και τις τραγικές συμπτώσεις που έχουν εντάξει στη μυθοπλασία.

Ο Ανδρέας Γεωργίου βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη και μίλησε για τη δημιουργία της σειράς Famagusta.

Η παρουσιάστρια ρώτησε για τα πλάνα που δείχνουν την ερημωμένη Αμμόχωστο, ο παραγωγός απάντησε πως δεν θέλησε να ζητήσει ειδική άδεια για να μπει στην περιοχή:
«Εγώ έχω αρνηθεί να μπω στην πόλη και να πάρω άδεια από τον οποιονδήποτε εκεί. Δεν ένιωθα καλά να το κάνω. Οπότε συγκεκριμένα για τα πλάνα της Αμμοχώστου, τα έχω αγοράσει από κινηματογραφιστή από το εξωτερικό κι έχω «βιβλιοθήκη» γι’ αυτά.

Όσον αφορά στις οπτικογραφήσεις, τα κάνουμε στην ελεύθερη περιοχή της Κύπρου και θέλω να πω ότι οι ιστορίες που ακούμε από τους αγνοουμένους δεν αφορούν μόνο στην Αμμόχωστο, αφορά σε όλη την Κύπρο. Ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό», δήλωσε αναφέροντας πως η Χαρίτα Μάντολες ήταν από την Κερύνεια.

Ενώ πρόσθεσε πως: «Είχα πει από την αρχή ότι η σειρά αυτή δεν θα έχει κανένα πολιτικό χαρακτήρα και ότι θα εστιάσει μόνο στον ανθρώπινο πόνο και στον απόηχο που είχε ο πόλεμος, τον αποχωρισμό, τον ξεριζωμό. Στα επόμενα επεισόδια θα δούμε γυναίκες που έχουν υποστεί βιασμό, που έχουν μείνει έγκυος.

Θα δούμε ιστορία γυναίκας που έχει κρατήσει το παιδί του βιαστή της και έχει φύγει από την Κύπρο γιατί έχει στιγματιστεί κοινωνικά, θα δούμε στρατιώτη να βιάζεται στις φυλακές. Το σενάριο του «Famagusta» είναι της Βάνας της Δημητρίου, την έρευνα κάνει ο Κώστας Καπώνης και συγκεκριμένα τις ιστορίες των αγνοούμενων ο Δημήτρης Τοκαρής. Όλο αυτό έρχεται και παντρεύεται σε ένα σενάριο μιας σειράς που λέγεται μυθοπλασία», είπε ο Αντρέας Γεωργίου για όσα θα δουν οι τηλεθεατές στη συνέχεια.

Σχετικά με τα επόμενα επεισόδια της σειράς Famagusta, ο Ανδρέας Γεωργίου είπε ότι: «Θα μάθουμε ότι η Μαίρη πήρε το παιδί για να το σώσει. Θα το πει. Η Σοφία που υποδύεται η κα. Υψηλάντη δεν συμφωνεί αρχικά, όμως θα μάθουμε ότι όταν ο Μάικλ πήγε 5 χρονών εκείνη έμαθε ότι ζει η μάνα του και τον ψάχνει.

Το παιδί τής το έδωσε η αδερφή της γιατί δεν μπορούσε να κάνει η ίδια παιδιά. Ο Μάικλ δεν ξέρει ότι είναι υιοθετημένος. Πιστεύει ότι αυτή είναι η μητέρα του και ο πατέρας του έχει πεθάνει», είπε και συμπλήρωσε πως όταν ο Παύλος θα φύγει από τη ζωή, θα έρθει ο Μάικλ από ένα παιχνίδι της μοίρας.

Χαρακτηριστικά δήλωσε για να αναγνωρίσει η Χριστίνα τον γιο της: «Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε Ότι είναι θέμα χρόνου η μάνα και ο γιος να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλον. Θα δούμε επίσης άλλη μια αφήγηση για το 1984 και τους αγνοούμενους. Ακόμη στα επόμενα επεισόδια ξεκινούν και οι επιληπτικές κρίσεις του Παύλου, οπότε θα θίξουμε το θέμα της ευθανασίας», είπε για τις εξελίξεις στη σειρά.


iEidiseis.gr