MY KTEO

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Σε ρυθμούς κλιμάκωσης το μπλόκο στην Εύβοια (VIDEO)

 


Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα στέλνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι των μπλόκων της Εύβοιας, οι οποίοι χαρακτηρίζουν “ψίχουλα” τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, την Τρίτη 6 Φλεβάρη, στη Λάρισα.

 

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, με αποκλεισμούς δρόμων και άλλες αγωνιστικές δράσεις οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι των μπλόκων της Στερεάς και Εύβοιας έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Παράλληλα ενίσχυσαν τα μπλόκα τους με περισσότερα τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, ενώ δυνάμωσε η έκφραση αλληλεγγύης από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

 

Στη βάση αυτή, εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων από τα μπλόκα της Στερεάς και Εύβοιας, θα συμμετέχουν στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Λάρισα για να συντονίσουν μαζί με τους συναδέλφους τους τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

 

Το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Φλεβάρη οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της πολύπαθης βόρειας Εύβοιας, “έκοψαν” το νησί στα δύο, μπλοκάροντας παράλληλα το κυβερνητικό κλιμάκιο με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που βρέθηκε στην περιοχή για να παραστεί στα εγκαίνια του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Άννας.

 

Συγκεκριμένα οι αγρότες που έχουν στήσει το μπλόκο τους στην είσοδο του χωριού Κήρινθος Μαντουδίου, διέκοψαν για περισσότερο από μισή ώρα την κυκλοφορία στο δρόμο Χαλκίδας - Αιδηψού, μπλοκάροντας τον υφυπουργό και το κλιμάκιο της κυβέρνησης, τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και εκπροσώπους της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης.

 

Λίγη ώρα πριν, αντιπροσωπεία του μπλόκου είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τους εκπροσώπους της περιφερειακής αρχής, θέτοντας εκτός από τα γενικά ζητήματα και την κατάσταση που επικρατεί στην βόρεια Εύβοια δυόμιση χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Μπάμπης Τσιβίκας πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, από την πλευρά του υπουργείου δεν υπήρξε καμιά συγκεκριμένη απάντηση ή δέσμευση απέναντι στα ζητήματα που τέθηκαν.

 

 

“Έχουμε σημαντική πείρα από τους αγώνες μας στη βόρεια Εύβοια. Είμαστε μία καμμένη περιοχή με τεράστια προβλήματα στους αγρότες, στους επαγγελματίες, στους εργαζόμενους, τη νεολαία μας. Πρέπει να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης για να μείνουμε στον τόπο μας. Δυόμιση χρόνια τώρα μετά την πυρκαγιά η κατάσταση οδεύει στο χειρότερο. Η κυβέρνηση έχει την πρώτη ευθύνη, το ίδιο και οι παρατρεχάμενοι της. Εμπαίζουν τον κόσμο της περιοχής.

 

Τις αποζημιώσεις, την στήριξη στην περιοχή την δίνουν με το σταγονόμετρο και κάτω από την πίεση του αγώνα μας”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, καλώντας σε δυνάμωμα του αγώνα.

 

Ήδη οι αγρότες της Εύβοιας σε μία προσπάθεια συντονισμού του αγώνα σε ολόκληρη το νησί, πέραν από τις τοπικές δράσεις, έχουν αποφασίσει πανευβοϊκό αγροτικό συλλαλητήριο για την Πέμπτη 8 Φλεβάρη στη Χαλκίδα μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.