MY KTEO

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Β.Εύβοια: Στο μπλόκο των αγροτών ο Γ. Μαρίνος: Τα αιτήματα των αγροτών είναι συγκεκριμένα, όχι κόλπα (VIDEO)

 


Τη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων εξέφρασε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας επισκέφθηκε το μπλόκο στην Κήρινθο της βόρειας Εύβοιας.

 Τον Γιώργο Μαρίνο, συνόδευαν μεταξύ άλλων οι Νίκος Γεραλής και Βασίλης Παπασωτηρίου, δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους Μαντουδίου -  Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού, αντίστοιχα.

 

Τον Γ. Μαρίνο υποδέχθηκαν θερμά οι αγρότες του μπλόκου, αναδεικνύοντας τους δεσμούς που έχει αναπτύξει το ΚΚΕ με το λαό της περιοχής, μέσα από τους αγώνες που δίνει στο πλάι του, χρόνια τώρα. Μιλώντας με τους αγρότες του μπλόκου, ο Γ. Μαρίνος τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του δίκαιου αγώνα που δίνουν, στηρίζοντας τα αιτήματα τους που έχουν να κάνουν με την επιβίωση τους, αλλά ταυτόχρονα αφορούν και την ζωή των εργαζομένων και του λαού. Επεσήμανε τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που ψήφισαν και εφάρμοσαν την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, η οποία οδηγεί σήμερα στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

 

Συνεχίζοντας ο Γ. Μαρίνος, προσδιόρισε ότι μέσα από τον πανελλαδικό συντονισμό, τα μπλόκα και την αποφασιστικότητα τους οι βιοπαλαιστές, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι έχουν ασκήσει και ασκούν μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση. Τόνισε ότι οι αγρότες γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους, υπογραμμίζοντας ότι το αίτημα για μείωση του κόστους παραγωγής είναι συγκεκριμένο: «Αφορολόγητο πετρέλαιο, όχι κόλπα, αφορολόγητο, όπως όλες οι κυβερνήσεις έδωσαν και δίνουν στους εφοπλιστές, στους μεγαλοξενοδόχους, στα μεγάλα συμφέροντα. Μείωση της τιμής της κιλοβατώρας έτσι όπως την έχετε προσδιορίσει. Μείωση της τιμής των αγροεφοδίων, των λιπασμάτων, όλων αυτών που οδήγησαν στην χειροτέρευση της κατάστασης των βιοπαλαιστών αγροτών. Ναι, είναι δίκαιο το αίτημα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Για εγγυημένες από το κράτος τιμές, ώστε να μην μπορούν να εκβιάζουν οι μεγαλέμποροι και οι βιομήχανοι, αυτοί που αρπάζουν τα αγροτικά προϊόντα, το δικό σας μόχθο, πάμφθηνα από το χωράφι, και φτάνουν πανάκριβα στα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα στις πόλεις και δεν μπορούν να το πλησιάσουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, που ζουν ένα καθεστώς αβάσταχτης ακρίβειας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

Ο Γιώργος Μαρίνος κάλεσε τους βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της βόρειας Εύβοιας να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να συντονίσουν τη δράση τους με τους εργαζόμενους που απεργούν στις 28 Φλεβάρη ενάντια στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική.