MY KTEO

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις – Νέα επιδείνωση έρχεται από την Τρίτη


Με δύο πρόσωπα θα είναι ο καιρός τα επόμενα 24ωρα. Καλοκαιρία αναμένεται την Κυριακή, αλλά νεφώσεις και μπόρες την Δευτέρα, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τρίτη.

Σήμερα, Κυριακή (24/3) ο καιρός είναι καλός, ενώ ζέστη επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Ωστόσο, ανήμερα την 25η Μαρτίου αναμένονται νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί στα δυτικά. Το σύστημα θα περάσει γρήγορα από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα πλήξει κυρίως την Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές, την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι καλός.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη και μετά, με ισχυρούς νοτιάδες, σκόνη, λασποβροχές και άνοδο του υδράργυρου.

Ο καιρός την Δευτέρα 25-03-2024
Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα περιοριστούν στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο ενώ στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά μέχρι το απόγευμα στην περιοχή Κυκλάδων – Κρήτης 8 μποφόρ. Βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου θα εξασθενήσουν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς, όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη 26-03-2024
Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.



enikos.gr