MY KTEO

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Ο Μαρίνος επαναφέρει την Ερώτηση που δεν έχει απαντήσει η κυβέρνηση για επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ

 


Την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων ζητά το ΚΚΕ, με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Μαρίνος, Χρήστος Κατσώτης  και Διαμάντω Μανωλάκου, αναφέρονται τα εξής: 

 

«Με βάση την Ερώτηση που καταθέσαμε την 16/2/2024 και αφορά την ΛΑΡΚΟ την οποία επισυνάπτουμε, σημειώνοντας συγχρόνως ότι μέχρι σήμερα τα ερωτώμενα Υπουργεία δεν έχουν απαντήσει, επανερχόμαστε έχοντας και νεότερα δεδομένα τα οποία θέτουμε υπόψιν σας.

 

Σχετικό έγγραφο της ΔΥΠΑ που αναφέρεται στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ προβλέπει την μη ανανέωση των συμβάσεων και την ένταξη  των εργαζόμενων σε προγράμματα ανεργίας. Αυτό υποδηλώνει το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και την οριστική απόλυση του συνόλου των εργαζομένων.

 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι σε πλήρη αντίθεση με τα μέχρι τώρα δεδομένα και τις προβλέψεις σας για εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ εν λειτουργία.

 

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

 

Αυτή η εξέλιξη δηλώνει παραδοχή της αποτυχίας του αρχικού σας σχεδιασμού;

 

Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε ενημερώσει για τη συγκεκριμένη εξέλιξη τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ αφού αφορά άμεσα το μέλλον τους;

 

Εν αναμονή των απαντήσεων σας για τα παραπάνω ερωτήματα καθώς και για την προαναφερόμενη ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 3236/16/2/2024».