MY KTEO

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Από τη Χαλκίδα ξεκίνησε επίσημα την προεκλογική της εκστρατεία η Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Μοναδικός εχθρός της παράταξης είναι η ψήφος διαμαρτυρίας» (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκε επίσημα από την Πειραιώς η εκ νέου υποψηφιότητα της Ελίζας Βόζεμπεργκ για τις ευρωεκλογές και το ίδιο απόγευμα η ευρωβουλευτής βρέθηκε στη Χαλκίδα και είχε συνάντηση σε γνωστό παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης με την ΔΕΕΠ Ευβοίας, τη ΔΗΜΤΟ Χαλκίδας, κομματικά στελέχη και πολιτικούς φίλους της Νέας Δημοκρατίας.

Η ευρωβουλευτής, που κλείνει φέτος 10 χρόνια στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αφού ολοκληρώνει και τη δεύτερη θητείας της, μίλησε για το έργο που παρήγαγε η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας «ενωμένη σαν γροθιά», αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τις παρεμβάσεις τους σε μια σειρά από θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν, όχι μόνο τους έλληνες πολίτες, όπως είναι οι σχέσεις με την Τουρκία, αλλά και τους ευρωπαίους, όπως είναι το αγροτικό ζήτημα.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ εξαπέλυσε τα βέλη της προς τους ευρωβουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τους ότι διασύρουν τη χώρα και την βάζουν σε περιπέτειες προτάσσοντας υποκριτικά την έλλειψη κράτους δικαίου στη χώρα. Τους κατηγόρησε ότι εργαλειοποιούν το δυστύχημα στα Τέμπη με σκοπό να βλάψουν την κυβέρνηση της χώρας. «Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι» ήταν η απάντηση της κ. Βόζεμπεργκ.

Στη συνέχεια η ευρωβουλευτής κάλεσε τα μέλη του κόμματος να είναι σε εγρήγορση, αφού μοναδικός εχθρός της παράταξης είναι η χαλαρή ψήφος, αλλά κυρίως η ψήφος διαμαρτυρίας. «Στις προηγούμενες ευρωεκλογές το κόμμα στην Εύβοια πήρε το 33%, στις επερχόμενες μπορούμε να πετύχουμε το 35%. Γιατί όχι; Να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να υπάρξει συμμετοχή και να μην επικρατήσει το λάθος μήνυμα» σημείωσε με νόημα η ευρωβουλευτής και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην πραγματική ανάπτυξη.

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον άνθρωπο, αλλά και την πολιτικό Ελίζα Βόζεμπεργκ μίλησαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων Κώστας Ζέρβας, ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΛΝΕ Μπάμπης Μανιάτης, ο πρώην βουλευτής Εύβοιας Μιχάλης Σίδερης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Εύβοιας Παναγιώτης Μάλλιος, ο δικηγόρος Χριστόδουλος Κύρου Τσάκαλος κ.α. Ενώ έθεσαν στο τραπέζι της συζήτησης και μια σειρά από θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία κι όχι μόνο.

Ακολουθούν οι δηλώσεις της ευρωβουλευτή στο eviatop: