MY KTEO

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ σε Χαλκίδα και Κάρυστο για την Υγεία


Σε ξεσηκωμό για να μεγαλώσει η διεκδίκηση του λαού της Εύβοιας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, για αναβάθμιση των παροχών Πρόνοιας, πρόληψης, νοσοκομειακής περίθαλψης καλεί η ΤΕ Εύβοιας με ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, διοργανώνονται εκδηλώσεις στην Χαλκίδα και την Κάρυστο με θέμα: "Η υγεία σε ένα σύστημα που "νοσεί". Ποια είναι η λύση;"

Στη Χαλκίδα, την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 19:00, στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Στερεάς.

Θα μιλήσουν η Δήμητρα Σταματέλου, ιατρός, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ και η Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Στην Κάρυστο, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 19:00, στο Γιοκάλειο Ίδρυμα.

Θα μιλήσουν η Ελένη Μπάγια, ιατρός, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς και Εύβοιας της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Η ανακοίνωση της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ:

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ,  ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΠΡΟΛΗΨΗΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Το ΚΚΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα αγώνα και κινητοποίησης όλου του λαού της περιοχής για την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας, των Νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ στην Εύβοια.

Η κατάσταση στις δημόσιες δομές Υγείας είναι επικίνδυνη, όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι Σύλλογοι τους καταγγέλλουν! Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο αντιμετώπισης της τραγικής κατάστασης αλλά εμπορευματοποιεί παραπέρα την υγεία, με τιμοκατάλογο και «νόμιμο φακελάκι» με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία,  απομακρύνει τη δυνατότητα έγκαιρης και δωρεάν περίθαλψης για το λαό.