MY KTEO

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Η παραλία στην Εύβοια με τα ζεστά νερά που κάνεις μπάνιο ακόμα και τον Μάρτιο


Η παραλία κοντά στην Εύβοια με τα ζεστά, ιαματικά νερά για να κάνετε μπάνιο όλο τον χρόνο.

Ο Μάρτιος του 2024 φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερα θερμός, με την επόμενη εβδομάδα να προβλέπονται θερμοκρασίες μέχρι και 24 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, οδηγώντας τους πιο τολμηρούς στις παραλίες για τα πρώτα μπάνια της χρονιάς.

Φυσικά, είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας ότι ακόμα και εάν ο καιρός είναι καλός, το νερό παραμένει κρύο, επομένως εάν δεν έχετε εμπειρία με τα χειμερινά μπάνια καλό είναι να είστε προσεκτικοί.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια παραλία, αρκετά κοντά, η οποία ενδείκνυται για μπάνιο όλο τον χρόνο καθώς τα νερά της είναι εξαιρετικά ζεστά.

Ο λόγος για την παραλία Ήλια, η οποία βρίσκεται στην Εύβοια, σε απόσταση περίπου 2,5 ωρών από το κέντρο της Αθήνας και 1,5 από τη Χλακίδα. Πιο συγκεκριμένα, η παραλία Ήλια βρίσκεται κοντά στην Αιδηψό, δίπλα στο ομώνυμο παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο ενδείκνυται για οικονομική διαμονή.

Η Ήλια είναι μία από τις λιγότερο γνωστές ακρογιαλιές του δημοφιλούς νησιού, παρά το γεγονός ότι τόσο το φυσικό της κάλλος όσο και τα ζεστά της νερά, προκαλούν πάντοτε εντύπωση στους επισκέπτες.

Τα νερά της παραλίας είναι τόσο ζεστά επειδή εκεί καταλήγει η πηγή του χωριού, που αναβλύζει φρέσκο, πόσιμο και ιαματικό νερό, η θερμοκρασία του οποίου φτάνει μέχρι και τους 60 βαθμούς Κελσίου. Φυσικά, όταν το νερό χύνεται στη θάλασσα η θερμοκρασία πέφτει, όμως το νερό παραμένει αρκετά ζεστό κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου!

Πέρα από τα ζεστά της νερά, η συγκεκριμένη παραλία είναι γνωστή και για το φυσικό της κάλλος, με τα νερά να είναι καταγάλανα και την ακρογιαλιά της να είναι στρωμένη με λεπτό βότσαλο. Η τοποθεσία είναι ιδανική για ψάρεμα αλλά και για καταδύσεις, καθώς ο πλούσιος βυθός είναι ό,τι πρέπει για τους επίδοξους εξερευνητές.

Δείτε το βίντεο: