MY KTEO

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Χαλκίδα: Σήμερα η διάλεξη-ομιλία του παγκοσμίου φήμης Μαθηματικού Δημήτρη Χριστοδούλου


Διάλεξη-ομιλία του παγκοσμίου φήμης Μαθηματικού κ. Δημήτρη Χριστοδούλου, σήμερα στις 7 το βράδυ, θα δοθεί στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, στην Χαλκίδα με θέμα "Η Πυθαγόρεια μουσική, αριθμητική και γεωμετρία" .

Θα παραστεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός οποίος θα παραδώσει τιμητική πλακέτα στον ομιλητή. Επίσης θα τιμηθεί και από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία , που θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο του παραρτήματος Χαλκίδας κ. Ι. Ρίζο.

Η διάλεξη θα δοθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ της χορωδίας Πυθαγόρειος Αρμονία Χαλκίδας του Εξωραϊστικού Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου.

Δύο λόγια για τον ομιλητή .

Τα Μαθηματικά δεν τα περιέλαβε ο Νόμπελ στις επιλέξιμες για Νόμπελ Επιστημονικές περιοχές. Το κενό αυτό το κάλυψε το βραβείο Shaw ( Shaw Prize, https://www.shawprize.org/ ) που καθιερώθηκε το 2004 με τα ίδια αυστηρά κριτήρια των βραβείων Νόμπελ και το ίδιο χρηματικό έπαθλο, ένα εκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Δημήτρης Χριστοδούλου τιμήθηκε το 2011 με το Shaw Prize στα Μαθηματικά, δηλαδή με βραβείο « Νόμπελ» στα Μαθηματικά, και αυτό ανεβάζει την Εθνική μας υπερηφάνεια.